Zam telaşı kırtasiye malzemelerini sardı! Ebeveynlerin her seçeneği pahalı: Kurtuluş ikinci elde...

Yeni eğitim ve öğretim dönemi yaklaşırken, öğrenci ve velileri kırtasiye alışverişi telaşı sardı. Ekonomik zorluklar nedeniyle, çoğu veli çarşıda gördüğü yüksek fiyatlar karşısında şaşkına döndü. Pek çok veli, bu durumun üstesinden gelmek için ikinci el kırtasiye ürünlerine yönelmeye başladı.

Zam telaşı kırtasiye malzemelerini sardı! Ebeveynlerin her seçeneği pahalı: Kurtuluş ikinci elde...

11 Eylül Pazartesi günü okulların açılmasıyla birlikte, veliler ve öğrenciler alışveriş telaşı içine girdi. Ancak maalesef, birçok vatandaş çarşıdan istediği ürünleri bulamadan dönmek zorunda kaldı.

Fiyatlar Tavan Yaptı: İkinci El Çözümü

Son bir yılda kırtasiye ürünleri fiyatlarında %100'e varan bir artış yaşandı. Bu yüksek fiyatlar nedeniyle birçok esnaf satış yapamaz hale geldi. Ancak bazı esnaf, ikinci el ve az kullanılmış ürünlerle çözüm sunmaya başladı. Geçtiğimiz yıl 500 liraya tamamlanan kırtasiye alışverişi, bu yıl 1000 liraya çıktı.

Eksiksiz Alışveriş Yüksek Fiyatları Beraberinde Getiriyor

Kırtasiye ürünlerinin fiyat artışıyla ilgili konuşan kırtasiye esnafı Sefa Aslan, ''Fiyatlar geçen seneye göre %50 ila %60 arasında arttı. Küçük boy defterler 12-20 lira, büyük boy defterler 25-60 lira, suluklar 30-200 lira, beslenme çantaları ise 40-300 lira arasında değişiyor. Geçen yıl ortalama 500 lira ile 3500 lira arasında değişen çanta fiyatları, bu yıl 1000 lira ile 5000 lira arasında değişiyor. Velilerin tercihleri çeşitlilik gösteriyor ve farklı kalitelerde ürünlerin fiyatları da buna bağlı olarak değişiyor'' dedi.

Okul Kıyafeti Fiyatları da Arttı

Okul alışverişi için Eminönü'ne gelen veli Hüden Kocameşe, fiyat artışlarına dair düşüncelerini paylaştı. ''Eminönü'ne ucuz ürünler bulmak için geldim. Fiyatlar önceki yıllara göre oldukça yüksek. Ürünlerin fiyatları 2-3 katına çıkmış durumda. İkinci el ve az kullanılmış defterler gördüm, hatta bazıları yazılmış ve kullanılmış ürünler bile satılıyor. Geçen yıl 6. sınıfa giden çocuğumun ihtiyaçlarını 2000 liraya tamamlamıştım. Şimdi ise sadece kıyafetler için 2000 lira ödedim. Geçen yıl 35 lira olan suluklar, şimdi 100 liranın üzerinde satılıyor'' şeklinde konuştu.