Yastık altında altını ve doları olanlar bu haber size! İslam Memiş kritik tarihi açıkladı

İslam Memiş, yatırımcılar için uyarı yaptı! Zamanı geldi dedi. İşte ayrıntılar...

Yastık altında altını ve doları olanlar bu haber size! İslam Memiş kritik tarihi açıkladı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar ve gram altın tutan yatırımcılara seslenerek yeni bir değerlendirme yaptı. Memiş, "Uygun zemin oluştu" diyerek dikkat çekti.

Memiş, son zamanlarda sık sık uyarılarda bulunduğunu belirterek, özellikle bu hafta için belirlediği yol haritasının sonuç verdiğini ifade etti. Borsa İstanbul'da ciddi bir ralli sürecinin devam ettiğini vurgulayan Memiş, dolar endeksinin gerileme potansiyeli olduğunu söyledi.

Yatırımcılarına seslenen Memiş, geçtiğimiz aylarda kendi yatırımlarını nasıl değerlendirdiğini anlattı. "22 Haziran'da elimde yüzde 50 bir param kalmıştı, bunu da konut alarak değerlendirdiğimi söylemiştim" diyen Memiş, kira gelirinin kendisi için daha önemli olduğunu belirtti.

Borsa İstanbul'da sağlıklı düşüşler olmadıkça giriş yapmayacağını ifade eden Memiş, yerli yatırımcıların kar satışlarına karşı duyarlı olması gerektiğini hatırlattı. Geçen yıl yaşanan senaryoya benzer bir durumla karşı karşıya olunduğunu söyleyen Memiş, yatırımcıların daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

islam memiş

Yabancı yatırımcı sayısının endişe verici olduğunu belirten Memiş, seçimlerden sonra yabancı yatırımcı sayısının yüzde 31'e yükseldiğini ancak bu oranın kendisi için düşük olduğunu ifade etti.

Dolar/TL kurunun sakin bir şekilde beklemeye devam ettiğini belirten Memiş, euro/dolar paritesindeki dengelenme çabasını takip edeceğini söyledi. Gram altın/TL fiyatının ise yukarı yönlü bir hareket beklediğini dile getiren Memiş, Merkez Bankası'nın agresif faiz artırımının ardından yaşanan kısa vadeli çekilmenin geçici olduğunu belirtti.

Memiş, dolar ve gram altın sahiplerine uygun bir zeminin oluştuğunu belirterek, bu fırsatı değerlendirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

İslam Memiş'in bu açıklamaları, yatırımcılar arasında merakla takip ediliyor ve piyasalarda yeni bir hareketlilik beklentisi oluşturuyor.