Üniversite öğrencileri bayram edecek! Cumhurbaşkanı talimat verdi: Fiyatlar yarıya indi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaadi gerçek oluyor. Üniversite öğrencilerine yönelik vergisiz telefon ve bilgisayar alımı uygulaması başlıyor. Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla hayata geçirilen bu adım, öğrencilere büyük avantajlar sunuyor. İşte detaylar...

Üniversite öğrencileri bayram edecek! Cumhurbaşkanı talimat verdi: Fiyatlar yarıya indi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversite öğrencilerine yönelik seçim vaadini hayata geçirme yönünde önemli bir adım attı. 2023 seçimleri öncesinde verdiği sözü tutmak amacıyla harekete geçen Erdoğan, üniversite öğrencilerine yönelik olarak bir kereye mahsus vergisiz telefon ve bilgisayar alımı uygulamasını başlatma talimatı verdi.

ÖĞRENCİLER VERGİSİZ TELEFON VE BİLGİSAYAR ALABİLECEK

1

Bu adım, özellikle üniversite öğrencileri arasında büyük bir beklenti yaratmıştı. Seçim sonrasında gerçekleşmesi beklenen vaat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla somut bir şekilde ilerlemeye başladı.

Bu uygulama kapsamında, öğrenciler bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz olarak telefon ve bilgisayar alabilecekler. Ancak açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri bu uygulamadan yararlanamayacaklar.

Uygulamayla birlikte öğrencilere sunulan avantajlar da oldukça dikkat çekici. Öğrenciler, 50 bin TL değerindeki telefonu 25 bin TL'ye alabilecekler. Ayrıca, 10 GB ücretsiz internet de sağlanacak, böylece öğrenciler hem iletişim ihtiyaçlarını karşılayabilecek hem de online eğitim süreçlerinde daha rahat bir şekilde çalışabilecekler.