Toplu taşımaya zam üstüne zam! Bu sabah duyuruldu: Tam bilet artık 20 TL olacak...

Türkiye genelinde akaryakıt ürünlerini fiyatının artması toplu taşıma ücretlerinin yeniden düzenlenmesine neden oldu. İstanbul ve Ankara'nın ardından Samsun'da toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Bu değişiklikler nedeniyle Samsun'da toplu taşıma ücretlerinin ne kadar olduğu araştırılıyor..

Toplu taşımaya zam üstüne zam! Bu sabah duyuruldu: Tam bilet artık 20 TL olacak...

Samsun'da toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Yayınlanan son düzenlemelere göre toplu taşıma ücretleri ortalama yüzde 20 oranı arttı. Bu fiyat artışı tramvay, minibüs, taksi, otobüs ücretlerine de yansıyarak şehir içi ulaşımı etkilemiş oldu. Ayrıca öğrenci hizmetlerine ilişkin ücretler de önemli ölçüde arttı. Yüzde 40 artış belirlendi.

Samsun merkezde 1., 2., 3. ve 4. taksi minibüs güzergahlarında kişi başı ulaşım ücretinin 17 TL'den 20 TL'ye çıkarıldığı bildirilirken Merkezi bölgedeki diğer toplu ulaşım araçlarının fiyatları da arttı.

Toplu taşımaya zam üstüne zam

Yeni Fiyat Listesi

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Genel Sekreteri İlhan Bayram, artış talebinin komisyon tarafından ayrıntılı olarak değerlendirildiğini söylerken yeni ücretlerin maliyet ve emek hesaplamalarına göre belirleneceğini açıkladı. Bayram ayrıca, toplu taşıma ücretlerindeki yüzde 20'lik artışın yanı sıra öğrenci servis ücretlerinin de yüzde 40 oranında artırılmasının da valilik onayına sunulduğunu

Yeni tarifelerin yürürlüğe alınması için valiliğin onayının beklendiği bildirilirken ücret artışıyla birlikte toplu taşıma ücretleri de revize edilerek uygulamaya konulacak.