Tesla'dan Türkiye'ye özel bomba kampanya! 900 bin TL birden ucuzlattı

Tesla, Türkiye pazarı için özel bir indirim yaptı ve araç fiyatlarını 900 bin lira azalttı! İşte detaylar...

Tesla'dan Türkiye'ye özel bomba kampanya! 900 bin TL birden ucuzlattı

Amerika merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, global ölçekte araç fiyatlarında indirime gitti. Bu indirim, Tesla’nın yılın ilk çeyreğindeki teslimat sayılarının azalmasını takiben gerçekleşti.

Elektrikli otomobil pazarının liderlerinden Tesla, dört yılın ardından ilk defa ilk çeyrek teslimat rakamlarında bir düşüş yaşamasının akabinde, dünya genelinde araç fiyatlarını indirme kararı aldı.

TESLA MODELİ HAKKINDA

Tesla, Çin’deki Model 3 otomobillerin başlangıç fiyatlarını 14.000 Yuan azaltarak 231.900 Yuan’a (tahmini 32.000 dolar) çekti. Almanya’da, Model 3’ün arkadan çekişli versiyonunun fiyatı 42.990 Euro’dan 40.990 Euro’ya (yaklaşık 43.670 dolar) indirildi. 

Şirket sözcüsü, fiyat indirimlerinin Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın birçok ülkesinde de uygulandığını duyurdu. ABD ve Hindistan’da indirimler açıklanmadan önce, Tesla’nın Türkiye pazarında önemli bir indirim yaparak dikkat çektiği belirtildi.

Türkiye pazarında sunulan Model Y’nin arkadan itiş versiyonu, yapılan batarya ve motor gücü iyileştirmeleri sonucunda yüzde 10’luk ÖTV indirim bandına dahil oldu. Bu gelişmeyle birlikte, aracın fiyatı 2,7 milyon TL’den 1,8 milyon TL altına geriledi.