Terra/Luna Kurucusundan Yeni Haberler Var

Kripto para piyasası içerisinde yeni bir Mt Gox etkisi yaratan Luna haberlerine yenisi eklendi. Luna’nın son derece yüksek oranlarda düşüş göstermesi ile birlikte kripto piyasalarda son zamanlarda yaşadığı düşüş ile birlikte insanları etkilemişti. Luna çöküşü ile birlikte kripto para piyasasının tamamen etkilemişti. Kısa sürelerde yüksek kazançlar elde etmek için yüksek bir kazanç ihtimali de veren luna üzerinden kazançlarını kaybedenler artmıştı.

Terra/Luna Kurucusundan Yeni Haberler Var

Do Kwon Hakkında Kırmızı Bülten


Terra vakfı kurucu Do Kwon hakkında ise kırmızı bülten çıkartıldığı belirtiliyor. Twitter üzerinden açıklamalarına devam terra kurucusu genel bir yapı içerisinde hiçbir zaman sorun yaşamadıklarını dile getirmiştir. Son zamanlarda daha fazla adından söz ettiren kurucu hakkında son olarak kırmızı bülten çıkartıldı.

Piyasa içerisinde yer aldığı zamanlarda her zaman yüksek piyasa değerlerine ve hacimlerine kavuşan Luna, sabit coin çıkarmak istemişti. Bununla birlikte mayıs içerisinde yüksek bir düşüş ile yatırımcılarını üzmüştü. Bir dolara sabitlenmesi ile birlikte piyasayı hükmetmek isteyen, Do Kwon’un geleceği hakkında net bilgiler olmadığı belirtiliyor. Vakıf tam olarak yerinin bilindiği ancak can güvenliği yüzünden adresinin söylenmediği de belirtiliyor.

Kripto Piyasasının Tamamını Etkiledi
Kripto piyasası içerisinde yer alan belli başlı düşüşler yaşanıyordu. Ancak Luna düşüşü ile birlikte piyasa tamamen çökmüştü. Bunun son durumları ise halen devam ediyor. Güney Kore içerisinde yer alan bilgilere bakıldığında ise her zaman dolandırıcılıkta suçlanmaya devam edileceği belirtiliyor. Güney Kore içerisinde Do Kwon ile birlikte şirket içerisinde çalışan üst yetkili 5 kişi hakkında arama kararları çıkartılmıştı.

Bu arama kararları kapsamında Güney Kore hükümeti İnterpol ile iletişime geçti. Bundan sonrasında ise kırmızı bülten çıkartıldı.

Do Kwon ise twitter üzerinden paylaşımlarına her zaman devam ediyor. Piyasadan adeta silinen Luna noktasında ise Terra Classic adı altında işlemler yürütülüyor. Yeniden Luna adında başka bir coin yaratılarak yeniden birçok yatırımcı çekildi. Kısa sürelerde yüksek kazançlar sağlamak isteyenler de bu coini alarak adeta zirvesine yaklaştırdı. Do Kwon’un bu noktada da paylaşımları devam ederken, Güney Kore hükümeti Singapur’da saklandığını belirtiyor.