Tek şartı sağlayan emeklilere her ay 5000 TL ek ödeme! Sizin de hakkınız olabilir

Milyonlarca memur ve emekli, gelecekteki toplu sözleşmeler sonucunda maaş ve ikramiye artışlarını sabırsızlıkla bekliyor. Hükümetin açıklamasına göre, 3.600 ek göstergenin artan uygulaması önemli bir ekonomik kalkınmaya yol açabilir. Ekim ayı toplu sözleşme kararı büyük bir ilgiyle bekleniyor.

Tek şartı sağlayan emeklilere her ay 5000 TL ek ödeme! Sizin de hakkınız olabilir

Milyonlarca memur ve emeklinin gelecekteki toplu pazarlık sonuçlarına dair büyük umutları var. Hükümete göre, parlamentonun Ekim ayında açılmasıyla birlikte ek endeks başvuru sayısının 3.600'e çıkarılması da gündemde. Bu gelişmeler emekli maaşlarında ve maaşlarda önemli artışlara yol açabilir.

"3.600 ek gösterge kamu hizmeti ve emeklilik maaşlarını artırıyor"

Hükümetin açıklamasına göre, 3.600 gösterge daha tüm memur pozisyonları için genişletilecek. Bu bağlamda Salı günkü toplu sözleşme memurların ve emeklilerin dikkatini çekti. Müzakereler sonucunda alınan kararlar emekli memurların maaşlarını etkiliyor.

Tek şartı sağlayan emeklilere her ay 5000 TL ek ödeme

"Emekli ikramiyesinde önemli artış bekleniyor"

3600 ek göstergenin tüm kamu personeli pozisyonlarını kapsaması durumunda emeklilik faydaları önemli ölçüde artabilir. Sosyal Güvenlik Baş Sorumlusu İsa Karakaş'a göre 3600 ek endeksli birinci sınıf memurların emeklilik maaşı 150 bin TL'ye kadar arttı. Ayrıca emekli maaşları da 4.500 ila 5.000 TL arası artması bekleniyor.

Kimler faydalanacak?

Düzenleme yürürlüğe girdiğinde 3.600 ek gösterge yalnızca birinci sınıf memurları kapsayacak. İlköğretim mezunları, lise mezunları, lise mezunları ve ikinci dereceye hak kazananlar bu ek gösterge düzenlemesinden yararlanamaz. Önlisans mezunları ve lisans mezunları 9 derece ile başlayıp 1 dereceye kadar ilerleyebilecekleri için bu uygulamadan faydalanabilirler.