TARKİM HALKA ARZI: Kaç Lot Verilecek? Onay Geldi! Tarkim Bitki Koruma Halka Arz Tarihi Belli Oldu

Tarkim halka arz kaç lot verir? Bu hafta halka arz olacak şirketler arasında en çok dikkat çekenlerden Tarkim Bitki Koruma ve Sanayi şimdiden yatırımcıların ilgisini çekmiş gibi gözüküyor. Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) onayı kapan ve kısa süre içerisinde talep toplaması beklenen Tarkim için yatırımcılar da heyecanlı. Bu noktada, "Tarkim halka arz kaç lot verir, hangi bankalarda var ve ne zaman" gibi sorular gündeme geliyor.

TARKİM HALKA ARZI: Kaç Lot Verilecek? Onay Geldi! Tarkim Bitki Koruma Halka Arz Tarihi Belli Oldu

Tarkim halka arz kaç lot verir? Son olarak Ebebek halka arzı gerçekleştiren Borsa İstanbul yeni bir halka arz kolları sıvadı. Türkiye pazarı dışında Mısır, Kıbrıs, Irak, İran, Libya ve Gürcistan gibi ülkelere de ihracat yapan Tarkim halka arz için yatırımcılar, "Tarkim halka arz kaç lot verir, hangi bankalarda var ve ne zaman" sorularının cevaplarını gündeme getiriyor. İşte BİST100 yıldız pazarda listenelecek Tarkim halka arzı hakkındaki tüm merak edilenlerin cevabı.

TARKİM halka arz kaç lot verir?

Borsa İstanbul’da işlem görecek olan Tarkim Bitki Koruma Sanayi ve Ticaret AŞ eşit pay dağıtımıyla halka arz olacak. Şirketin hissesi 107,50 liradan satışa konu edilecek. Hisse kodu ise TARKM olarak belirlendi.

Halka arz işlemlerinde fazla talep olması kaidesiyle ek pay satışı gerçekleşmeyecek. Şirketin halka arz sürecinde 16.000.000 sermayesini 5.000.000 artırarak 21.000.000 liraya çıkartacak.

TARKİM halka arz ne zaman?

Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin aracı kurum olduğu Tarkim halka arz fiyatı ise 107.50 TL olarak belirlendi. Eşit dağıtım usulüyle halka arz edilecek TARKM için tarih ise net olarak belirlenmedi.

TARKİM'in halka arzdan gelecek parayı;

%50 fabrika yatırımı

%25 kısa vadeli borçların ödenmesi

%25 İşletme sermayesi

olarak kullanacağı öğrenildi.

TARKİM hakkında

Tarkim Bitki Koruma Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2009 yılında Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez ve Bölge Birlikleri ile Gübre Fabrikaları Türk A.Ş tarafından 16.000.000 TL sermaye ile Manisa ilinde kurulmuştur. Bitki koruma ürünleri imalatı, satışı ve pazarlaması konusunda faaliyet gösteren bir firmadır. Yakın bir gelecekte de halk sağlığı ve ilaçları imalatı, satışı ve pazarlaması planlanmaktadır.
Tesisimiz toplam 20.020 m² arazi üzerine kurulmuştur. Bunun 7.800 m² si kapalı alandır. Kapalı alanlarda üretim tesisleri, herbisit, insektisit, fungisit, Bitki gelişim düzenleyicisi ve sıvı ilaçlar ünitesi, toz ilaçlar ünitesi, depolar, idari ve sosyal binalar ile birlikte kalite ve arge laboratuvarımız bulunmaktadır. Üretim tesislerimizde günümüzün kalite normlarına uygun, dünyada FAO ve WP, SC, DS , DP, EC, DP, GR, EO, SL, TB, WGD, DF vb. formülasyonlarda İnsektisitler, Herbisitler, Fungisitler, Akarasitler, Bitki Gelişim Düzenleyicileri, Nematositler, Mollussisitler, Defoliantlar, Rodentisitler ve Fumigant gruplarında bitki koruma ürünleri üretimi yapılmaktadır. İşletmenin üretim kapasitesi 12.080 ton/yıl’dır.