SGK bankalar ile masaya oturdu! 13 bankadan flaş anlaşma kararı: Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye'deki 13 bankayla emeklilere indirim ile birlikte ayrıcalıkların da sağlanmasına ilişkin protokol resmi olarak tanıtıldı.

SGK bankalar ile masaya oturdu! 13 bankadan flaş anlaşma kararı: Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım programında da konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Türk Asrının emektarlarının refah içinde yaşaması için kamu kurumları ve özel şirketlerle istişareler sonrasında iş birliği süreci geliştirdiklerini söyledi.

“Bugün emeklilere yönelik birçok alanda indirimler, kolaylıklar, avantajlar ve fırsatlar yarattık." diye konuşan Ahmet Aydın, "emekliler.gov.tr diye bir internet sitesini de hizmete açtık. İçeri girdiğinizde emeklilerimize ne gibi ayrıcalıklar, ne tür fırsatlar, ne tür kolaylıklar, hangi şirketler tarafından, nerede sağlandığını göreceksiniz. " dedi.

SGK bankalar ile masaya oturdu! 13 bankadan flaş anlaşma kararı

Bankalar adına bir konuşma yapan Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Sağlık, konuşmasında emeklilerin finansal ihtiyaçlarına en iyi çözümleri sunmaya odaklandıklarını söyledi. Sağlık, “Orta vadeli program stratejisi kapsamında düzenleyici kurumlar, BKM ve bankacılık sektörünün milli kart sistemi TROY, TROY'un işlem hacmini ikinci çeyrekte aynı döneme göre yüzde 1.200 artırdı. Ülkemizde aynı süreçte toplam kartlı alışveriş sayısında ise %103 artış yaşandı. Bunun, güçlerimizi birleştirdiğimizde hedeflerimize ulaşma potansiyelimizin önemli bir göstergesi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bu ortaklık sayesinde bankalar, banka kartunu ya da kredi kartını kullanan emekliler için özel indirimler, fırsatlar, promosyonlar ve ve kampanyalar sunacak.

İşbirliği protokolü yapılan bankalar şu şekilde:

"PTT Bank, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım, Denizbank, Kuveyt Türk, Türkiye Finans Katılım, Garanti Bankası, ING Bank, Yapı Kredi ve QNB Finansbank, Akbank."