Mazot ve Gübre Desteği: 2023 Ziraat Bankası Mazot ve Gübre Desteği Sorgulama Rehberi

Mazot ve gübre desteği ödemeleri binlerce çiftçinin gündeminde yer almaktadır. Çiftçiler, “Mazot ve gübre desteği yattı mı? Mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak?” şeklinde sordukları sorularına cevap arıyor. İşte 2023 Ziraat bankası mazot gübre desteğine dair merak edilenler!

Mazot ve Gübre Desteği: 2023 Ziraat Bankası Mazot ve Gübre Desteği Sorgulama Rehberi

Tarım sektörü için Mazot ve gübre desteği önem arz ediyor. Mazot ve gübre desteği, çiftçilerin üretim maliyetlerini azaltmaya yardımcı olur ve verimliliği artırır. Bu yüzden de çiftçiler bu destek ödemelerini sabırsızlıkla bekler. Peki “Mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak?” İşte 2023 Ziraat bankası mazot gübre desteği sorgulama…

Mazot ve Gübre Desteği Ne Zaman Ödenecek?

Kabine Toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çiftçilere müjdeli haberi verdi.

Ziraat Bankası Mazot Gübre Desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında, "2024 yılında çiftçilere desteklerimizi verimliliği esas alan yaklaşımla sürdüreceğiz. Hububat için mazot ve gübre destekleri Kasım'dan itibaren çiftçilerimizin Ziraat Bankası hesaplarında tanımlanmıştır. Buradan bir müjdemizi çiftçilerimizle paylaşmak istiyorum. Mart ayında ödenecek olan buğday, çavdar, arpa, yulaf, çeltik üreticilerimizin mazot ve gübre desteklerini 2023 ekim ayından beri Ziraat Bankası hesaplarında tanımlayacağız. Ödemeyi öne çekerek üreticilerimizin yanında olacağız. Toplam 11,5 milyar lira desteği sunacağız" İfadelerini kullandı.

Temmuz Ayında Ödemeler Tamamlanmıştı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 237 milyon 819 bin TL'lik tarımsal destek ödemesinin çiftçilerin hesaplarına geçeceğini aktarmıştı.

Tarımsal Destekleme Ödemelerine ilişkin detaylar şu şekildedir;

Kırsal Kalkınma Yatırım desteği kapsamında 89 milyon 784 bin 906 TL, İyi Tarım uygulamaları desteği kapsamında 47 milyon 701 bin 90 TL, Organik Tarım desteği kapsamında 45 milyon 659 bin TL, Dane Zeytin desteği kapsamında 31 milyon 644 bin 739 TL, Mazot Gübre desteği çerçevesinde 11 milyon 480 bin 875 TL, Hububat- Baklagil ve Dane Mısır desteği kapsamında 7 milyon 659 bin 340 TL, Hayvan Gen Kaynakları desteği adı altında ise 3 milyon 889 bin 50 TL olacak şekilde Temmuz ayında toplam 237 milyon 819 bin TL tarımsal destek ödemesi hesaplara geçti.