Genç yaşlı tüm kadınlara 10.000 TL devlet yardımı! Başvurmayan şansını kaçıracak

T.C. kimlik kartıyla PTT üzerinden başvuru yapan kadınlara toplamda 10 bin TL devlet katkısı verilecek. Peki bu yardımı nasıl alacaksınız? Başvuru koşulları ile birlikte, kimlere ödeme yapılacağı ve daha fazla bilgi için haberimize göz atın..

Genç yaşlı tüm kadınlara 10.000 TL devlet yardımı! Başvurmayan şansını kaçıracak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de sosyal yardım ve yardımlar konusunda aktif rol oynamaktadır. Bakanlık, kadınlara özel mali yardım sağlamaya yönelik son programını duyurdu. Bu yeni program özellikle düşük gelirli ve yoksul kadınlara odaklanıyor. Bakanlık, başvuranlara 12.000 TL bağış yapmayı planlıyor.

Kadınların güçlenmesini teşvik etmek için başvuruda bulunmanın koşulları nelerdir?

Bu özel yardım programından başlıca yararlananlar dul ve mali açıdan yoksul kadınlardır. Yardımdan yararlanmanın ön koşulu, hanede kişi başına düşen gelir durumunda asgari ücret ödeneğinin üçte birinden az olmasıdır. Yani ekonomik açıdan dezavantajlı ve muhtaç kadınlar bile bu sisteme başvurabiliyor.

Genç yaşlı tüm kadınlara 10.000 TL devlet yardımı

E-devletten başvuru yapın!

Başvurular e-devlet platformu veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapılabilecek. İşlemi tamamlamak için 11 haneli T.C. Kimlik numaranızı ve şifrenizi kullanmanız gerekmektedir. Başvuru sonuçları e-devlet üzerinden sorgulanabiliyor ve onay süreci ise yaklaşık 10 gün sürüyor.

"PTT'den 12 bin TL ödenecek"

Başvurunun olumlu olması halinde PTT aracılığıyla 12 bin TL yardım ödemesi yapılacak. Bakanlık, ilgilenen kadınların daha fazla bilgi alabilmesi için programın tüm ayrıntılarını resmi internet sitesinde yayınladı.