Emeklilere Ek Zammın Tarihi Kesinleşti! Beklenen 8077 TL Seyyanen Zam 1 Ay İçinde Geliyor!

Emeklilere Müjdeli Haber: Binali Yıldırım'ın Açıklamasıyla Ek Zammın Tarihi Belli! Emekli maaşı artışıyla ilgili son dakika gelişmeleri ve detaylar...

Emeklilere Ek Zammın Tarihi Kesinleşti! Beklenen 8077 TL Seyyanen Zam 1 Ay İçinde Geliyor!

Son dakika gelişmesine göre, emekli maaşlarına yapılacak olan ek zam konusunda AK Partili Binali Yıldırım'dan kesin açıklama geldi. Temmuz ayı maaş zammının beklentileri karşılamaması üzerine emekliler, yeni bir artış talep ediyordu. Bu talep üzerine AK Parti'nin saygın isimlerinden Binali Yıldırım, canlı yayında emeklilere müjdeyi duyurdu. 4A, 4B ve 4C emeklilerine yapılacak olan seyyanen zamın ekim ayında gerçekleşeceğini belirtti.

Seyyanen Zam Ne Zaman Gelecek?

Emeklilere verilen sözlerin yerine getirilmemesi, birçok emeklinin hayal kırıklığı yaşamasına neden olmuştu. Beklenen %40-45 arası zam yerine %25 zam oranı, emeklileri şaşırttı. Özellikle Temmuz ayı maaş zammının yetersizliği, emeklilerin tepkisine neden oldu. Bu durum üzerine emekliler, daha iyi koşullar için hükümeti desteklemeye çağırdı. Ardından yapılan açıklamalar, emeklilerin umutlarını artırdı. Peki, emekli maaşlarına ne zaman ek zam yapılacak? Seyyanen zam ne zaman gerçekleşecek? Son dakika emekli maaşı artışı ve seyyanen zam tarihi haberimizde...

Seyyanen Zam Tarihi Belli Oldu

Milyonlarca emekli vatandaş, uzun bir süredir maaş zammı talebiyle hükümete çağrı yapıyordu. %25'lik zam oranının enflasyon karşısında yetersiz olduğu düşünülüyordu. Bu nedenle emeklilere ara zammın verilmesi talep ediliyordu. Yavaş yavaş adımlar atılmaya başlanan seyyanen zam konusu, emeklileri umutlandırdı.

Emekliye ek zam konusunda ilk açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan gelmişti. Ancak asıl kesin açıklama AK Partili Binali Yıldırım'dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla ekim ayında seyyanen zamın gerçekleşeceği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda destek vermesiyle, emeklilere müjde geldi.

Seyyanen Zam Miktarı Ne Kadar Olacak?

16 milyon emekli vatandaş, maaşlarına gelecek olan seyyanen zam konusunda büyük bir beklenti içerisinde. Memurlara yapılan gibi 8077 TL'lik seyyanen zam talep ediliyor. Türkiye Emekliler Derneği ise en azından 4000 TL'lik bir zam yapılmasını istiyor. Hükümetin de 4000 TL rakamına sıcak baktığı konuşuluyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine çalışmalarına başladı. Hem emekli zammı hem de Ocak zammı için hazırlıklar sürüyor.

Ocak Zammı Oranları Belli Oldu

Emekli maaşlarındaki Ocak zammıyla ilgili ilk veriler açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu, Temmuz ayı enflasyon oranını %9,49 olarak duyurdu. Bu durum, SSK ve bağ-kur emeklilerinin Ocak ayında %9,49 zam alacağını gösteriyor. Şimdi gözler, 5 aylık enflasyon verisinin açıklanmasını bekliyor.