Emeklilere çifte bayram: 5 bin TL ikramiye müjdesi!

Emekli vatandaşlarımıza Cumhuriyet İkramiyesi'nin müjdesi verildi. İki bakanlık bu konuda çalışmalarını sürdürürken, konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi.

Emeklilere çifte bayram: 5 bin TL ikramiye müjdesi!

Sonunda toplu sözleşme sona erdi ve hakem heyeti, kamuda çalışanların 2024 yılı maaş artışının %15+10 olacağına karar verdi. Bu zam sonrasında gözler gelecek ay yapılacak emekli maaşı zammında olacak.

Artırılan Emekli Maaşı İçin Adımlar Atılıyor

Emekli maaşının artırılması için çeşitli formüller üzerinde düşünüldü. Bu konuda yapılan bilgilendirmenin ardından Maliye Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı kısa bir incelemeye başladı.

Üçüncü İkramiye Emeklilere Geliyor

Ekim ayında ön maaş zammı gündemdeydi, ancak şimdi emeklilere ek ikramiye verilme olasılığı gündemde. On yedi milyon emekli her dini bayramda ikramiye alıyor. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla üçüncü bir ödülün verilebileceği söyleniyor. Çalışma Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı yetkilileri konuyla ilgili hazırlıklara başladı.

2023/06/15/para24.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeli Haberi Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen ay parlamentonun açılmasının ardından emekli maaşlarına zam yapılacağını belirtti. Bir ay sonra toplanan parlamentoda emekli maaşlarına yapılacak zam gündemde.

Tek Seferlik Ödeme: 5 Bin TL

Üçüncülük ödülü, bu çalışmadan bağımsız olarak değerlendiriliyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda emeklilere Cumhuriyet ikramiyesi verilmesi planlanıyor. Ödeme bu yıl yalnızca bir kez yapılacak. İlk olarak 5 bin lira rakamına zam yapılarak anlaşmaya varıldığı belirtiliyor.

Ancak henüz resmi açıklama yapılmış değil. Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor.