Emekli maaşlarında flaş adım! En düşük maaş 5 haneye çıkıyor: İşte yeni maaşlarınız

En düşük emekli maaşlarına gelecek zam gündemde yer alırken dünya çapında ekonomik sıkıntılar ülkemizde de derinden hissedilmeye başlandı. İşte emekli maaşlarına yapılacak zam öncesi dikkat çeken detay...

Emekli maaşlarında flaş adım! En düşük maaş 5 haneye çıkıyor: İşte yeni maaşlarınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK ve bağkur emeklilerine beklenen zam haberini yayınladı. Emekli maaşlarına zam yapılacağı yönde sinyaller verilirken şimdi tatilde olan meclis gündeminde yer alacağını belirtti. Emekli maaş zammı konusunda Ekim ayında çözüleceği öne sürüldü. İşte emekli maaşlara ne kadar zam yapılacağı yönünde formüller haberimizde yer almaktadır.

Temmuz ayından asgari ücrete gelen yüzde 34 artışla beraber yeni asgari ücret 11.402 TL olarak güncellendi. Bunun yanı sıra memur maaşlarına ise yüzde 17,55 zamma ek 8.077 TL'lik seyyanen zam yapıldığı açıklanmış ve üstelik en düşük memur maaşı da 22.000 TL seviyelerine geldi.

emekli yüzde 45 zam

Emekliye ek zam tartışmaları sürerken AKP Genel Başkan Vekili ve Türk devletleri Teşkilat aksakallılar heyeti başkanı Binali Yıldırım, emeklileri sevindirecek haberin sinyallerini verdi. Yüzde 45 oranında zam yapılırken açıklamalarında ek zamlara değindi.

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar üzerine emekliler heyecanlanmaya başladı. Ekim ayında en düşük emekli maaşlarının 10.500 TL olacağı belirtildi. 7.500 TL üzeri maaş alan emeklilere ise aynı orandan yüzde 45 zam yapılacağı gündeme geldi.