Devlet dar gelirli ailelere çocuk yardımını başlattı! Başvuranlar 650 TL para alacak

Sosyal yardım çocuklu aileleri desteklemektedir. Peki, çocuk nafakası ödemelerini nasıl alabilirim? Eylül ayında 650 TL ödeme yapılacak mı? Detaylar haberimizde..

Devlet dar gelirli ailelere çocuk yardımını başlattı! Başvuranlar 650 TL para alacak

Çocuk Yardımı, Türkiye'de çocuklu aileler için hazırlanan bir destek programıdır. Bu programın amacı ailelerin çocuklarının ihtiyaçlarını daha iyi karşılamalarına yardımcı olmaktır. Ayrıca ailelerin maddi yükünü hafifletmek için maddi yardımda bulunuluyor.

Sosyal Refah Çocuk Yardımı Programı

Yalnızca TC kimlik numarasıyla başvurulabilen programa eylül ayı içerisinde ailelere 650 TL tutarında bir ödeme yapılacak. Bu destek özellikle bir, iki, üç ve daha çok çocuğu olan aileler içindir ve onlar için çok fazla önemlidir. Çocuk yardımı almak isteyen haneler için birçok kriter vardır.

Aile Çocuk Yardımı

Yalnızca TC kimlik numarasıyla başvurulabilen programa eylül ayı için 650 TL ödeme yapılacak. Çocuk desteği programından yararlanmak isteyen ailelerin belirli kriterleri karşılaması gerekiyor. Programda, düşük gelirli haneler ile birlikte sosyal yardım alan çocuklu haneler ele alınıyor.

Devlet dar gelirli ailelere çocuk yardımını başlattı! Başvuranlar 650 TL para alacak

Çocuk Yardım Tutarı

Çocuk yardımının miktarı hanedeki çocuk sayısına bağlıdır. Bu miktarlar şunlardır:

1-2 çocuklu haneler için: 350 TL

3 çocuklu hane: 450 TL

4 çocuklu hane: 550 TL

5 ve daha fazla çocuğu olan hanelere: 650 TL ek destek verilecek.

Çocuk Desteği Başvurusu

Çocuk nafakasına e-devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı (SYDV) üzerinden başvuru yapılabiliyor. Aile Destek Programı 12 ay süreli düzenli ödeme yapılacaktır.

Bu yardım programıyla artık çocuğunuzun ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilir, maddi yükünüzü azaltabilirsiniz. Başvurunuzu yalnızca TC kimlik numaranızla kolaylıkla yapabilirsiniz.