Borçlulara müjdeli haber geldi! O borçların tamamı sıfırlanacak

Borcu olanlara sevindirici haber TBMM'den geldi! Borç ödeme kanunu değişiyor. Üç devlet bankasından borç ödeme kredisi veriliyor. İşte detaylar.

Borçlulara müjdeli haber geldi! O borçların tamamı sıfırlanacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni borç ödeme kanununu oyladı. Son dakika kararı Meclis'ten geldi. Bayram öncesi borç tahsildarlarına güzel bir haber var. Borç ödeme kanunu değişiyor, borçların ödenmesi ve düşük faizli krediler için yeni yollar getiriliyor.

MECLİS

Maalesef Türkiye'nin ekonomik durumundan dolayı birçok vatandaş borçlu durumda. Son yıllarda kredi ve kredi kartı kullanımı arttı ancak geri ödemesi zorlaştı. Yüksek kredi faizleri ve yüksek gecikmeler nedeniyle vatandaşın borcu her geçen gün artıyor. Borçluların beklediği haber sonunda geldi. Borç ödeme kredisi ve borç iptal işlemleri başlıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde oylama yapıldı ve talebin detayları kamuoyuna açıklandı.

ÜÇ DEVLET BANKASI BORÇ KAPATMA KREDİSİ VERİYOR

TBMM'de görüşülen yeni borç ödeme kararına göre, üç kamu bankası vatandaşlara borç kapatma olanağı sunuyor. 100.000 TL'ye kadar kredi kullandırılmaktadır. Diğer bankalara borcu olanlar, borçlarını kamu bankalarına devrederek tek çatı altında talep edebilecek ve daha düşük faizle ödeyebilecek. Devlet bankaları borç yapılandırma kredilerinde 36 aya kadar vade imkanı sunuyor ve en uygun faiz oranlarını uyguluyor. Bu sayede vatandaşlar özel bankalardan olan borçlarını kamu bankalarında tahsil ederek daha düşük faiz oranlarıyla geri ödeme imkanına sahip olabiliyor.

BORÇ

SİCİL AFFI SON DURUM

Ayrıca TBMM'nin sicil affı var. Sicil af görüşmeleri başlarken, vatandaşları bankaların kara listelerinden çıkarmak için yeni tedbirler getiriliyor. Böylece borç listesindeki vatandaşlar durumdan çıkıp borç kredisi kullanma imkanına sahip oluyor.

DEVLET DESTEKLİ DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ İMKANI

Maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlara devlet destekli kredi seçenekleri de sunuluyor. Geçim sıkıntısı çeken ve devlet desteği isteyen vatandaşlar bu kredi fırsatlarından yararlanarak 50.000 TL'ye varan devlet destekli kredi kullanma imkanına sahip. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın önümüzdeki günlerde daha detaylı bilgi açıklaması bekleniyor.