Bayram öncesi kırmızı ete 90 TL indirim! Poşetini alan indirime koşacak

Kurban Bayramı öncesi et indirimlerinin detayları kamuoyunda büyük ilgi gördü.

Bayram öncesi kırmızı ete 90 TL indirim! Poşetini alan indirime koşacak

İstanbul Kasaplar Esnaf Odası tarafından yapılan bir açıklamada, Et ve Süt Kurumu'nun et ithalatı uygulamalarının et fiyatlarında önemli etki yarattığını ve yaklaşık 70 TL'ye varan indirimler sunduğu belirtildi. Ayrıca bayrama kadar ilave 20 TL indirim beklendiğini de açıkladı.

Diğer taraftan kasaplar, Kurban Bayramı öncesinde hayvan sayısının azalacağını, bunun da fiyatların düşmesine yol açmayacağını vurguluyorlar.

Ocak ayından bu güne kadar et fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle et fiyatlarının mart ayında yaklaşık 70 TL düştüğü kaydedilirken, Et ve Süt Sanayicileri Derneği'nin ithal et politikasının yurt içi talep ile arz arasında dengeyi sağladığı da kaydedildi. pazar. Piyasa dengeleri nedeniyle kırmızı et fiyatının 650-700 TL'den 580 TL'ye düştüğü bildirildi.

Bayram öncesi kırmızı ete 90 TL indirim! Poşetini alan indirime koşacak

Kasapların yerli etleri 360-370 TL'ye satın aldıkları ancak piyasada satılan etlerin çoğunluğunun ise ithal et olması fiyat farkı yarattığı iddia ediliyor. İthal et fazlalığı nedeniyle alım gücünün düşmesi nedeniyle fiyatların düştüğü söylenirken, halkın alım gücünün beyaz ete kaydığı, kırmızı et fiyatının ise yaklaşık 20 TL kadar düşmesi bekleniyor.

Yapılan açıklamarda ise, belirli fiyat dalgalanmaları meydana geldiğinde piyasa dengesini koruyarak fiyatları istikrara kavuşturmak gerektiği vurgulandı.