Başvurular için son düzlük! Belgesiyle gelene aylık 5.097 TL maaş bağlanacak

İhtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destekler devam ediyor. Başvuru yapanlara 5 bin 97 TL ödeme yapılacak! Tüm detaylar haberimizde.

Başvurular için son düzlük! Belgesiyle gelene aylık 5.097 TL maaş bağlanacak

Bakanlık dar gelirli vatandaşlara sosyal desteklerini hızla sürdürüyor. Başvurular başladı! 5 bin 97 TL ödeme alabilirsiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU YAPANA 5 BİN 97 TL ÖDEME

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi anlamda birçok alanda destek vermeye devam ediyor. Evinde yaşlı olan ya da bakıma muhtaç kişi olan kişilere maddi destekler sürerken evde bakım maaşlarının başvuruları e-Devlet sistemi üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. Başvuru sorgulama işlemleri de yine e-Devlet sistemine giriş yaparak yapılabiliyor. 

başvuru yapanlara 5 bin 97 tl ödemeler başladı

Evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15. gününden itibaren başlayarak hak sahiplerinin hesaplarına yatıyor. Evde bakım maaşları için başvurular Aile ve Sosyal Politikalar İl ya da ilçe müdürlüklerine giderek de yapılabiliyor. Başvuru yapan kişiden gelir durumu, bakım ihtiyacı ya da sağlık raporu gibi belgeler talep edilebiliyor. Başvuru yapan vatandaşlar e-Devlet sistemine kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaptıktan sonra arama kısmına Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama yazdıktan sonra ödeme bilgilerini sorgulayabilir.