Ankara, İstanbul ve İzmir İçin kırmızı alarm: Sabah 06:00'a kadar dikkat!

Son güncellemelere göre Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerimiz için önemli hava durumu uyarıları yapıldı. Bu makalede, hava durumu hakkındaki son gelişmeleri ve alınması gereken tedbirleri detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

Ankara, İstanbul ve İzmir İçin kırmızı alarm:  Sabah 06:00'a kadar dikkat!

Ankara, İstanbul ve İzmir için kırmızı alarm verilmiş durumda ve bu durum sabah 06:00'a kadar devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Marmara (Çanakkale ve Edirne hariç), İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar genellikle Kuzey kesimlerde kuzeyli, güney kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Ancak Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyıları ile yağış alan bölgelerde yağış anında kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, yağışların İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu, Sinop çevreleri ile Konya'nın kuzey ilçelerinde yer yer kuvvetli olabileceğini belirtiyor. Bu nedenle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Ayrıca, bölgesel hava durumu tahminleri şu şekildedir:

MARMARA BÖLGESİ

  • Çanakkale ve Edirne haricinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, rüzgar güneybatısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat).

EGE BÖLGESİ

  • İç kesimler yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

AKDENİZ BÖLGESİ

  • Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

  • Bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışlar kuzey ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

  • Kastamonu ve Sinop çevreleri hariç yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

  • Bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışlar Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

  • Kuzeydoğu kesimler parçalı bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

  • Bölgenin batısı yer yer parçalı bulutlu.

Herkesin güvende olması için bu hava koşullarına dikkat etmesi önemlidir. Tedbirli olun ve hava durumu güncellemelerini takip edin.