Altını olan da olmayan da eyvah diyecek! Altın fiyatlarında korkutan gelişme

Altın piyasasında hareketlilik durmuyor! Tüm detaylar haberimizde.

Altını olan da olmayan da eyvah diyecek! Altın fiyatlarında korkutan gelişme

Altın yatırımcıları bu habere çok şaşıracak! Herkesi yakından ilgilendiriyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

PİYASADA YAŞANAN HAREKETLİLİK

Son dönemlerde altın üretiminde yaşanan problemler sebebiyle kuyumcularda çeyrek altın ve Cumhuriyet altını bulurken epey zorluk yaşanıyor. Yatırımcılar ise bu problem karşısında kesme altın almaya yöneldi. Birçok kuyumcuda kesme altın satışları arttı. Küresel enflasyon, Merkez Bankaları faiz artırımları ile ilgili son günlerin geldiği ve ilerleyen dönemlerde faiz düşüşleri yaşanacağı düşüncesiyle altın fiyatlarında artış olması beklenirken dolandırıcılık vakaları da arttı. Yaşanan dolandırıcılık vakaları sebebiyle ise kuyumcular da kesme altın satışlarını durdurdu. 

kuyumcuların kesme altın kararı

Kesme altın üstünde barkod ya da seri numarası olmadığı için dolandırıcılar rahat şekilde üretim yaparak piyasada satış yapabiliyor ve altın yatırımcıları büyük zarara uğruyor. Son dönemlerde kuyumcular sık sık yatırımcıları uyarırken seri numarası ve üretici firma bilgileri yer alan paketli altın alınması gerektiği söyleniyor. Vatandaşın ucuz altın düşüncesinin yanlış olduğunu söyleyen kuyumcular kesme altın satışının zor olduğunu ve birçok kuyumcuda kesme altın satışı yapılmayacağı söyleniyor. Paketli altınlarda seri numarası ve üretici firma bilgileri yer aldığı için dolandırıcılık vakaları daha az yaşanıyor. Kesme altın genel olarak standart altın çubuklarından kesilerek elde edilen altındır. Kesme altın genel olarak küçük yatırımcılar ya da ticaret için tercih ediliyor. Fiziki altın yatırımı yapacak kişiler genel olarak büyük barlar yerine kesilen küçük parçaları tercih ediyor. Kesme altın farklı büyüklükte olabiliyor ve altın ticareti ya da yatırım için tercih edilebiliyor.

Not: Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir.