Sağlık Bakanı Koca: Salgının Sonu Görünüyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün duyurulan 120 Milyon Doz Pfizer Biontech aşısıyla ilgili bir paylaşımda bulunarak, "Salgının sonu görünüyor" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca: Salgının Sonu Görünüyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından koronavirüs salgınının kontrol altına alınabilmesinde en önemli husus olan aşı konusunda paylaşımda bulundu.

Bugün imzalanan yeni aşı sevkiyatı sözleşmesiyle ilgili bir mesaj paylaşan Koca, "Salgının sonu görünüyor. #120MilyonDoz" ifadelerini kullandı. Salgının seyrinde mihenk taşı olacak. Koronavirüs aşısı uygulamasının artmasıyla birlikte kısıtlamalar da günden güne azalacak ve kademeli normalleşme süreci hızlanacak. Bakan Koca, Haziran ayını işaret ederek bu süreçte 20 yaş üstünün aşılanmasına başlanabileceğini söylemişti.

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası konuşan Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarından satır başları: 

  • Uzun bir aradan sonra vaka sayısı 10 binin altına düştü.  
  • Yerli Aşıda faz3'e haziran ayının başında başlayacağımızı düşünüyoruz.
  • Eylül'de yerli aşı uygulanabilir.
  • Yasaklar yerine kişisel tedbir ve aşılama dönemine giriyoruz.
  • Aşılamada hedef Haziran'da 20 yaş.
  • 9 bin 300lere inen bu vaka sayısını kalıcı ve sürekliliğini sağlamak önemli. Bu dönemde bu virüsün nasıl bulaştığını bildiğimiz için kişisel tedbirlerin son derece önemli olduğunu bilelim. Dışarı çıktığımızda yanınızda 2 metreden yakın birileri varsa maske takmanız gerekmiyor. Eviniz içinde 2 metreden daha fazla kısa mesafe varsa yine kişisel tedbirler devreye giriyor olmalı. Bunu artık nasıl bulaştığını bildiğimiz için , herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Ulaşımda, çalışırken, berbere giderken, AVM'ye giderken ne yapılması gerekiyor, o anlamdaki tedbirleri yeniden gündeme alıp, kişisel tedbirleri de devreye daha yoğun şekilde yerleştirmesini önemsiyoruz.

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısına katılan Biontech CEO'su Prof .Dr. Uğur Şahin,"120 milyon doz aşının 6,1'i teslim edildi. Eylül sonuna kadar 120 milyon aşı Türkiye'ye gelecek. BionTech aşısı mutasyonlara karşı etkili"