İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Ekrem İmamoğlu'na Suikast İddialarıyla İlgili Açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik suikast iddialarıyla ilgili konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Ekrem İmamoğlu'na Suikast İddialarıyla İlgili Açıklama

Bakan Soylu, EGM'nin açıklamayı yaptığını, Ekrem İmamoğlu'na yönelik herhangi bir suikast girişimi ya da ihbarının alınmadığını belirtirken, "Biz haftada ortalama 65-80 arası eyleme yönelik duyum alırız. Toplam duyum miktarımız da yurt içi 1300-1350'dir. Ortalama böyle gider. Ben, 4 yıldır bu işi yapıyorum. Türkiye'de böyle yıllardan beri karşılaştığımız durum söz konusu." diye konuştu.

Teröristlerin eylemlerinin bertaraf edilmesine yönelik gerekli tüm önlemlerin alındığına vurgu yapan Soylu, "Çünkü bu duyumların kendilerine ait dereceleri vardır. İstihbari bir anlayışı paylaşıyoruz ama bunların kendilerine ait bu derecelerine göre üzerine düşeriz. Takdir edersiniz ki burada küçük göreceğimiz, 'Aman bir şey olmaz.' diyeceğimiz tehditler hiçbir zaman söz konusu olmaz. Hepsiyle ilgileniriz. Bu konuda son zamanlarda en çok tehdit alanlar da var. Özellikle PKK, PYD, DEAŞ terör örgütünden tehdit alanlar var." dedi.