Zincir marketlerde yeni dönem! İslam Memiş satışı yasaklanan ürünleri açıkladı

Zincir marketlerinde yeni düzenlemeler yapılmaya başlarken uzman isim İslam Memiş bir dizi çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Uzman isim İslam Memiş, gündem de yer alan seyrin değiştireceğine dair yayınlanan yazı hakkında açıklamalarda bulundu. Zincir marketlere yönelik yapılan düzenlemelerde değiştirilecek maddeler kaleme alındı. Denetim sonrasında yeni genelgeler başlığı altında yapılan açıklamalar haberimizde.

Ticaret Bakanlığı'na bağlı olarak marketlerde sebze ve meyve, makarna, sıvı yağ, pirinç ve temizlik malzemesi gibi temel gıda ve ihtiyaç maddelerinde yer alan ürünlerde fiyat incelemesi yapılmaya başlandı. Denetimlerde, görülen fahiş fiyat artışları olup olmadığına dikkat çekilirken ürünün etiket fiyatı kasa fiyatı arasında farkın yer alıp almadığını ve tarihe göre kayıt altına alıyor.


Otomotiv sektörü üzerinden yapılan düzenlemelerle beraber kararlar ve tedbirler tarafından karşılık alındı. Fiyatlar üzerindeki düşüşler dikkatleri çekerken normalleşme devam edeceğine değinildi. Sıra gıda sektörüne geldi. Market zincirleri için yeni genelge sunuldu.

Büyük gıda şirketlerine ürün satan tedarikçilerin sözleşmesinde yenilemeye gidilirken büyük marka toptancılarının ya da marketlerin tedarik şirketlerinde şartların durumu görenleri şaşırttı. Fakat sektörlerdeki mafyacılık sisteminin ne olacağı hakkında belirsizlik devam ediyor. 

Yaşam Haberleri