Yılbaşı sofrasına farklı lezzet! Baharatlı misket köfte tarifi

Nefis soya soslu, baharatlı misket köfte tarifi...

Eğer hoş bir akşam yemeği alternatifi arayışındaysanız, işte size uygun nefis bir tarif: soya soslu, baharatlı misket köfte! İşte bu tarifin detayları:

Malzemeler (25-30 adet)

Misket köfte için:

Tarif için kullanılacak malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır: 500 gram tavuk kıyması (alternatif olarak dana eti), 2 dilim bayat ekmek, 1 kahve fincanı süt, 1 adet yumurta, 2 diş sarımsak, yarım soğan, yarım tatlı kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz kişniş, tuz ve karabiber.


Baharatlı soya sosu için:

Hazırlanacak sosun malzemeleri şu şekildedir: 1 şişe hafif tuzlu soya sos, 2 yemek kaşığı şeker (tercihen esmer), 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber, 1 çay kaşığı kırmızı biber, 2 çay kaşığı nişasta, taze soğan ya da taze soğanın yeşil sapı, susam ya da beyaz haşhaş.

Yapılışı:

Sos için: Hafif tuzlu soya sosu, şeker ve biberler tencerede kaynatılır. İçine az suda eritilmiş nişasta eklenir, 2 dakika daha pişirilir ve altı kapatılır.


Köfte hazırlığı için, bayat ekmek içi süt ile yumuşatılır. Aynı kabın içerisine kıyma, çeşitli baharatlar, yumurta, dövülmüş sarımsak ve rendelenmiş soğan eklenip iyice yoğrulur. Elde edilen köfte harcından tatlı kaşığı büyüklüğünde küçük toplar yapılıp, hafif yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine önceden hazırlanan sos sürülerek, susam serpilir ve kıyılmış soğan otu eklenerek, önceden ısıtılmış 180°C fırında pişirilirler.

Bu muazzam tarifle, sofranızı lezzetlendirmek ve sevdiklerinizi şaşırtmak mümkün!

Yaşam Haberleri