Yeşil fasulyeyi lokum gibi pişirmenin püf noktası! Yiyenler bir tabak daha isteyecek

Yaz aylarının vazgeçilmez yemeklerinden birisi olan Yeşil Fasulyeyi çoğu kişi doğru şekilde pişirip servis edemiyor. Bu harika yemeği en doğru şekilde pişirmek ve servis etmek için bu yazıyı derledik. İşte detaylar…

Sebze yemeklerinin baş tacı olan Yeşil Fasulyeyi verdiğimiz bu püf noktalarından sonra yaptığınızda yemeğinizi tadan herkes sizden tarif isteyecek. Detaylar haberimizde…


MUTLAKA DENEYİN: BU PÜF NOKTASI YEŞİL FASULYEYE LEZZET ÜSTÜNE LEZZET KATIYOR

Yeşil fasulye vücudun magnezyum ihtiyacını karşılayan lezzetli ve besleyici bir besindir. Yeşil fasulyeyi pişirmek hem lezzetli hem de besleyicidir ve kendine has bir erdemi gerektirir. Peki yeşil fasulyeyi nasıl pişirirsiniz? Yeşil fasulye pişirirken nelere dikkat edilmelidir? İşte lezzetli bir tarifin püf noktaları…

FASULYE PİŞİRİRKEN İŞTE 5 FAYDALI İPUCU:

TENCERE SEÇİMİ VE HAZIRLIĞI: Yeşil fasulyeyi pişirmek için uygun tencereyi seçmek önemlidir. Fasulyelerin rahatça haşlanabilmesi için geniş ve derin bir tava seçin. Tavanın tabanını orta ateşte ısıtın ve yağı ekleyin. Kuyruk yağı kullanmak gıdalara lezzet katmak için harika bir seçenektir.

FASULYELERİN TEMİZLENMESİ: Fasulyeleri temizlerken üst kısmını kesin. Daha sonra fasulyeleri yıkayıp kurulayın. Bu adım fasulyelerin temiz ve taze kalmasını sağlayacaktır.

FASULYELERİN PİŞİRİLMESİ: Fasulyeleri tencereye koyduktan sonra fasulyelerin üzerini geçecek kadar su ekleyin. Su miktarı fasulye miktarına göre değişebilir ancak genellikle fasulyelerin üzerini kaplayacak kadar su yeterlidir. Tuz eklemeyi unutmayın.

PİŞİRME SÜRESİ: Yeşil fasulye genellikle 15 ila 20 dakika pişer. Ancak parçacıkların istenilen kıvamda olup olmadığının kontrol edilmesi önemlidir. Fasulyeleri çatalla kontrol edebilirsiniz. Fasulyeler çatala kolayca batıyorsa pişmiş demektir.

SERVİS ÖNERİSİ: Yeşil fasulye yemeğini sıcak olarak tüketmenizi tavsiye ederim. Bu harika yemek pirinç pilavı veya et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Üzerine limon sıkarak da servis edebilirsiniz. Limon yemeklere tazelik ve lezzet katar.

MALZEMELER

600 gram taze fasulye

5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet büyük boy kuru soğan

2 diş sarımsak

3 adet orta boy domates (etli ve sulu)

1 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı toz şeker

2 çay kaşığı tuz

TARİF

Soğanı küçük küpler halinde kesin. Sarımsakları ince ince dilimleyin. Domatesleri pişirin. Fasulyeleri ayıklayıp tencereye koyun. Bir tavada 5 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın.

1 büyük soğanı ve 2 diş kıyılmış sarımsağı hafif renk alana kadar kavurun.

600 gram doğranmış yeşil fasulyeyi ekleyerek kavurmaya devam edin.

2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker, 3 adet rendelenmiş domates ve 1 su bardağı sıcak suyu ekledikten sonra iyice karıştırın.

Kapağını kapatıp kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

İstenirse sıcak servis yapın, ancak ekstra lezzet için soğuk servis yapın.

Yaşam Haberleri