Yerinden oynatmanıza bile gerek yok! Çıkarmadan stor perde temizleme tüyosu

Son zamanların en popüler modellerinden biri de stor perdelerdir. Bu şık ve göz alıcı perdelerin evde temizlenmesi, çalışma şekilleri nedeniyle biraz zahmetli olabilir. Stor perdeleri söküp kirlendiğinde yıkamak yerine neden çıkarmadan kolayca temizlemeyi denemiyorsunuz? Detayları haberlerimizde bulabilirsiniz..

Stor perdeler evinizin daha şık ve zarif görünmesi için son yıllarda geliştirilen en güzel perde modellerinden biridir. Perdelerin mekanizması gereği her zaman çıkarılıp yıkanması zor olabilir. Özellikle mutfakta asılı olan stor perdeler çabuk kirlenebilmektedir. Bu perde kullanışlıdır ancak temizlenmesi zordur. Bu nedenle çıkarmadan temizleme yöntemleri üzerinde durulmaktadır. Ayrıca zaman içerisinde kirlenen perdeler temizlenmediği takdirde sağlık açısından olumsuz etkiler yaratabilir.

Stor perdeler, mekanik yapıları nedeniyle takılıp çıkarılması çoğu zaman zordur, ancak bunları çıkarmadan temizlemek mümkün müdür? Perdelerimi çıkarmadan nasıl temizleyebilirim? İşte detaylar...


Stor perdelerimi çıkarmadan nasıl temizleyebilirim?

- Evinizdeki kirli perdeleri çıkarmadan temizleyebilmek için leke çıkarıcıyla birlikte arap sabunu, halı şampuanı ve sabun rendesi gibi temizlik ürünlerini tercih edin.

- Temiz bir kovayı sabunla doldurun ve bu sabunlu suyu kullanarak asılı panjurların tüm parçalarını temizleyin. Perdelerin arka kısmının sabitlenmesi temizliği kolaylaştıracaktır.

- İyice köpürtüp tüm yüzeyi sildikten sonra perdenin her parçasını temiz su ile durulayın. Sarkık perdeleri çok fazla kimyasal ürün kullanmadan temizlemek doğru olur. Çünkü sarkık perdeleri çok fazla köpürtürseniz yıkamanız çok zor olabilir.


Stor perdeler nasıl yıkanır?

- Evde perdeleri çıkarabilmek için öncelikle perde mekanizmasını sökmeniz gerekmektedir. Perdeler mekanizmadan çıkarıldıktan sonra normal perdeler gibi çamaşır makinesinde yıkanabilir. Makinede yıkanan perdeler kuruduktan sonra tekrar eski konumuna getirip asabilirsiniz.

Çamaşır makinesine koymak istemiyorsanız perdeyi mekanizmadan çıkarıp temiz bir zemin üzerine koyarak halı yıkarken olduğu gibi temizleyebilirsiniz. Perdeler sabun ve deterjanla temizlenebilir. Sert bir fırça yerine yumuşak fırça kullanıldığında temizlik de daha kolay olur.

- Evde kirli perdeleri temizlemekte zorlanıyorsanız kuru temizlemeciye götürebilirsiniz.

Yaşam Haberleri