Yeni kimlik almayanlar yandı! O tarihten sonra bu özellikten yararlanamayacaklar!

Eğer yeni kimlik kullanmıyorsanız bu özellikten yararlanamayacaksınız! Ehliyette sistem değişti! Detaylar haberimizde.

Yeni kimlik kartları ile ehliyet taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırmak isteniyordu. Fakat uygulamada karşılaşılan çeşitli sorunlar ve şikâyetler kamuoyunun bu konuya olan endişesini artırıyor. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

YENİ KİMLİK KARTLARINDA EHLİYET SORUNU

Yeni kimlik kartlarında, kimlik kartı sahibinin ehliyet sahibi olduğuna dair bilgilerin olmaması, vatandaşların özellikle araç kiralarken veya yurt dışında araç kullanırken işini zorlaştırıyor. Kimlik kartı üzerinde yer alan ehliyet bilgileri yalnızca güvenlik yetkilileri tarafından okunabilmekte olup, araç kiralama firmaları gibi diğer kuruluşlar bu bilgilere ulaşamamaktadır. Bu durum nedeniyle insanlar ehliyet belgesi ibraz edememekten dolayı sıkıntı yaşıyor. Bu sorun özellikle yurt dışına seyahat etmek için araç kiraladığınızda ortaya çıkar. 


Araç kiralama firmalarının çipli kimlik kartlarında ehliyet bilgilerine ulaşamaması nedeniyle vatandaşlar araç kiralamada sorun yaşayabiliyor. Kurumsal araç kiralama departmanı başkanı Mehmet Aslan, ortaya çıkan şikayetlerin çözümlenmesi için yeni kimlik kartlarına "şoför" ibaresinin eklenmesi gerektiğini ya da sorunun başka bir şekilde çözülmesi gerektiğini söyledi. Bu konu hakkında çalışmalar yapıldığı öğrenildi.

Yaşam Haberleri