Yemek yapmaya fazla zamanı olmayanları kurtaran tarifler! Fırında şipşak hazırlanabilir yemek tarifleri

Fırını hazırlayalım. Bugün fırında kolaylıkla hazırlanabilecek, kısa sürede sofraları süsleyecek, lezzetli ve pratik bir fırın yemeği hazırlayacağız.

Uzun bir yemek hazırlayacak enerjiniz veya zamanınız yoksa aşağıda sıraladığımız basit fırın yemekleri işinize yarayacaktır. Fırında pişerken geri kalan hazırlığını tamamlayabilir veya pişene kadar bir süre dinlendirebilirsiniz. Sürekli aynı yemekleri yapmaktan sıkıldıysanız ya da sürekli karıştırmaktan sıkıldıysanız fırında yapılan bu tarifler mutlaka işinize yarayacaktır.

Bal Kabağı Yemeği Tarifi

Balkabağı mevsiminden yararlanmanın en pratik yollarından biri de bu tariftir. İlk defa deneyen kişiler hafifliğine ve lezzetine hayran kalacaklardır.

Malzemeler

1 dilim bal kabağı

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 adet domates

1 adet kapya biber

1 adet yeşil biber

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tutam tuz

1 tutam karabiber


Yapılışı:

Balkabağını parçalara ayırın. Tüm sebzeleri eşit parçalara bölüp kabakla karıştırın. Yağ ve baharatları karıştırıp fırına verin. Kabak yumuşayana kadar kaynatın. Balkabağı tarifi artık tamamlandı. Afiyet olsun..

Fırında Kabak Yemeği Tarifi

Balkabağı yerine her mevsim bulunabilen kabağı ercih etmek isterseniz işte bu tarif size doğrudan yol gösterecektir. Baharat dengesi tam yerinde ve fırında piştiği için çok hafif.

Malzemeler:

4 adet Girit kabağı

1 adet kapya biber

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1/2 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

2-3 daldereotu (üzerine)


Yapılışı:

Kabaklar ile kapya biberi iri bir şekilde doğradıktan sonra karıştırma kabına alın. Domates salçası, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve baharatları ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırın. Fırın kabına aldıktan sonra 180 derece fırında kabaklar pişene kadar pişirin.

Üzerini tercihen dereotu dökerek süsleme yapabilirsiniz.

Domates Tavası Tarifi

Fırında pişmesi aslında biraz uzun sayılabilir ama malzemelerin hazırlanması yalnızca 5 dakika.

Malzemeler:

1 kg. domates

2 adet orta boy soğan

1 adet kapya biber

1 adet yeşil biber

300 gram yağlı kıyma

1/2 su bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber


Yapılışı:

Domates ile soğanı orta boy büyüklüğünde doğrayın. Biberleri şeritler halinde kesin. Bir fırın tepsisine veya uygun bir tepsiye yerleştirin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Yapğlı kağıt veya folyo ile örtün. Daha sonra fırına koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Daha da kızarması için son 10 dakika açık bırakabilirsiniz. Sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Fırında Kumpir Tarifi

Canınız kumpir çektiyse evinizdeki fırında kolaylıkla yapabilirsiniz.

Malzemeler:

5 adet patates

1 kase garnitür

1 kahve fincanı mısır konservesi

150 gram rendelenmiş kaşar peyniri

3 yemek kaşığı tereyağı

50 gram sucuk

4-5 yemek kaşığı ketçap

3-4 yemek kaşığı mayonez


Yapılışı:

Patatesleri küp şeklinde doğrayıp pişirin. Haşlanmış patatesleri bir kevgir yardımıyla süzün. Patatesleri tereyağı ve kaşar peyniriyle ezin. Garnitür ve mısırı ekleyip karıştırın. Bir fırın tepsisine düzgünce yerleştirin.

Daha sonra üstüne mısır, zeytin dilimleri ve sosisleri ekleyin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Ketçap ve mayonezle servis yapın. Afiyet olsun.

Fırında Soslu Karnabahar Tarifi

Şimdi karnabaharı sevmeyenlerin bile kolaylıkla yapıp keyifle yiyebileceği özel bir tarif. Soslu karnabaharın tadı hiç bu kadar güzel olmamıştı, neredeyse lezzetli. İmkanınız varsa bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:

1 adet orta boy karnabahar

2 adet yumurta

3-4 çorba kaşığı sıvı yağ

1 çorba kaşığı yoğurt (tepeleme)

1 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı galeta unu

1/2 çay kaşığı karabiber

1/2 çay kaşığı kimyon

1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber

2 çay kaşığı tuz

1/4 çay kaşığı zerdeçal( isteğe bağlı)


Yapılışı:

Karnabaharı küçük parçalar halinde kesin ve iyice yıkayın. Bir tencereye koyun ve üzerini kaplayacak kadar su ekleyin. Biraz tuz ekleyip 5-6 dakika pişirin.

Haşlanan karnabaharı süzüp soğumaya bırakın.

Sos malzemelerinin tamamını bir kapta karıştırın.

Soğutulmuş karnabaharı sosla fırçalayın ve pişirme kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Arzu ettiğiniz şekilde servis yapın ve sıcak olarak servis yapın.

Yaşam Haberleri