Ünlü tatlıcıların lezzetini aratmayacak! Küçük tüyolarıyla şekerpare tarifi!

Oldukça lezzetli yapısıyla sevilen şekerpare tatlısı farklı tariflere göre hazırlanabiliyor. Bu sefer evde kolaylıkla deneyebileceğiniz şekerpare tarifiyle tanışacağız. İşte lezzetli ve mükemmel bir pastane tarzı şekerpare tarifi..

Şekerpare için gerekli malzemeler:

Hamuru için

1 su bardağı Ayçiçek Yağı (200 ml)

1 su bardağı irmik

1 çay bardağı pudra şekeri

3 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılıyor)

1 paket vanilya

paket kabartma tozu

3 su bardağı un

Şerbeti için

2,5 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su (600 ml)

Birkaç damla limon suyu

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı


Şekerpare yapılışı:

Şekerpare yapmak için öncelikle tatlı şerbetini hazırlamanız gerekir. Şekerparenin şerbeti hazırlamak için ilk olarak 3 su bardağı suyla 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye ekleyip kaynatın. Şurubu 10 dakika kaynatın. Şurup kaynayınca şuruba birkaç damla limon suyu ekleyin. Limon suyunu koyduktan sonra 5 dakika kaynatın ve şerbeti ocaktan alın. Daha sonra şerbeti soğuması için bir kenara alın.

Tatlı hamurunu hazırlamak için yoğurma kabının içine 1 su bardağı ayçiçek yağı, 1 paket vanilya, 3 adet yumurta (birisinin sarısını üzrri için ayırın) ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra bir çay bardağı pudra şekerini hamura ekleyip karıştırmaya devam edin.

Daha sonra hamurun içine 1 su bardağı irmik unu ve 1 poşet kabartma tozu ekleyin. 3 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyip iyice karıştırın.

Şekerpare hamuru sertleşmeye başlayınca yoğurmaya devam edin. Şekil verdiğiniz hamuru elinizle top haline getirin. Daha sonra hamuru presleyin ve gerekli olan şekli verin.

Hazırladığınız şekerpareleri fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Hamurunuz bitene kadar devam edin. Hamurun tamamına şekil verip tepsiye dizin ve önceden ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün.

Daha sonra bir çatal yardımıyla şekerparelerin üzerini çizin. Fırını önceden ısıtın ve tatlınızı alt üst fansız ayarla pişirmeye bırakın. Yaklaşık olarak 25 dakika pişirdiğiniz tatlınızı fırından çıkardıktan sonra şerbeti iyice çekmesi için küçük, dar bir tepsiye yerleştirin.

Daha sonra sıcak tatlınızı üstüne soğuttuğunuz şerbeti eşit bir biçimde güzelce dökün. Tatlıyı birkaç saat dinlendirin. Şurubu iyice emmiş olan şekerpareleriniz servis için hazırdır.

Yaşam Haberleri