Türk kahvesini bir de böyle pişirin! Su yerine bununla yapınca fokur fokur köpürtecek

Türk kültüründe önemli yeri olan ve sevilerek tüketilen Türk kahvesini bir de böyle deneyin! Tüm detaylar haberimizde.

Eğer kahvenizin az köpüklü olmasından şikayetçiyseniz bir de böyle yapmayı deneyin! Bol köpüklü kahve içebileceksiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BOL KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİ YAPMA YÖNTEMLERİ

Türk kültüründe özel bir yeri olan Türk kahvesi hazırlamak için cezve, fincan, havan gibi özel araçlar ve gümüş takımlar üretilmektedir. Kahvenin köpüklü olması ise en önemli özelliğidir. Türk kahvesini pişirmek için doğru teknikler kullanılırsa kahveniz bol köpüklü olur. Bunun için kahve çekirdeklerinin taze olması ve bakır ya da döküm cezve olması gerekmektedir. Türk kahvenizin ince öğütülmüş ve taze olması önemlidir. Kahveyi pişirirken soğuk ve temiz su kullanmanız gerekir. Türk kahvesini pişirmek için özel bir cezve kullanmanız önerilmektedir. İsteğe bağlı şeker ekleyebilirsiniz ve Türk kahvesi fincanına koyarak servis yapabilirsiniz. Türk kahvenizin istediğiniz gibi köpüklü ve aromalı olması için en önemli teken kahvenin çekirdeklerinin doğru seçilmesidir. Öğütme derecesi de önemlidir. Kahve çekirdeği taze taze çekildikten sonra bir fincan kahve pişirmek için bir fincan su ve isteğinize bağlı şeker koyabilirsiniz. Daha sonra kahve düşük ateşte karıştırarak kahvenizi pişirebilirsiniz. Kahveyi karıştırmak daha iyi köpürmesini sağlayacaktır. Kahve pişirirken daha lezzetli ve köpüklü olması için doğru oranda su ve kahve kullanmanız ve kısık ateşte kahvenizi pişirmeniz önemlidir. 


Pişme işlemi sonrasında cezveyi ocaktan almadan biraz bekletebilirsiniz. Bu şekilde köpük çöker ve kahvenin tadı daha güzel olur. Kahvenin tadını doğru ayarlamak için miktar da çok önemlidir. Eğer iki kişilik kahve yapacaksanız beş çay kaşığı kahve kullanabilirsiniz. Eğer kahveyi şekersiz seviyorsanız şeker eklemenize gerek yok ancak az şekerli kahve yapmak için iki kişilik bir kahveye bir tatlı kaşığı şeker atabilirsiniz. Orta şekerli kahve için yarım çay kaşığı şeker tercih edebilirsiniz. Bakır cezveler geleneksel olarak en çok tercih edilen Türk kahvesi pişirme malzemesinden biridir. Bakır düşük ve orta derecedeki ısıyı hızlı şekilde iletir ve bu sayede kahve hızlı şekilde pişerek köpürür. Aynı zamanda bakır iletkenliği kahvenin demlenmesine de yardımcı olur. Döküm cezveler kahveyi pişirmek için iyi bir seçenektir. Döküm demir cezveler ısıyı uzun süre tutar ve kahvenin eşit şekilde pişmesini sağlar ve köpüklü kahve için iyi bir tercihtir. Unutmamanız gereken en önemli etken Türk kahvesi için seçeceğiniz Türk kahvesi çekirdeğinin aroması ve kalitesi çok önemlidir. Çekirdekleri taze öğütülmüş kullanmanız kahvenin iyi köpürmesini sağlar. Bakır ya da döküm cezve tercih ederseniz kahvenin daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz. Köpüklü Türk kahvesi elde etmek için su ve şeker kullanmanız da önemlidir. Bu malzemelerin ölçüsü de çok önemlidir. Kahvenizin orta ateşte pişmesi ve kaynamasını beklemek ve iki üç kez karıştırmak köpüklü olması için önemlidir. Türk kahvenizi servis yaparken lokumla birlikte sunum yapabilirsiniz. Aynı zamanda kahvenin yanında pişmaniye ve bitter çikolata sunmak gelenek haline gelmiş bir sunum çeşidi olarak bilinmektedir. 

Yaşam Haberleri