TOKİ'den arsa çıkanlar dikkat! Hemen e-Devlet'ten kontrol edin: Tarih belli oldu

Gelen bir son dakika haberine göre; TOKİ'de 250 bin adet sosyal konut ve aynı zamanda 1 milyon arsa için sözleşme imzalanması ve teslim tarihi belirleme çalışmaları başladı.

TOKİ'de 250 bin adet sosyal konut ve aynı zamanda 1 milyon arsanın sözleşme tarihi belirlendi. E-devlet portalından yapılan son dakika açıklamasında, toplu konut ve ilk konut arsası çekilişinin tamamlandığı, kura sonrasında halkın nereden arsa satın alabileceğine karar verme hakkına sahip olduğu belirtildi.

E-devlet kapısına baktığınızda bu amaçla ayrı bir talep formu açıldığını göreceksiniz. Daha önce Çekiliş Sonuçları Sorgulama ekranı mevcuttu ancak bu ekran değiştirilerek İlk Evim Arsa Başvuru/Tahsis ve Talep Toplama Projes, Kura Sonucu Sorgulama" ekranı açıldı. Bu ekrana ulaşmak için şu adımları uygulamanız gerekmektedir:


Öncelikle e-devlet portalı turkiye.gov.tr ​​adresini ziyaret edin. Daha sonra yukarıda gösterildiği gibi arama kutusuna "TOKİ" yazın. Bunu girerseniz görseldeki gibi sonucu göreceksiniz. İlk Evim Arsa Başvuru/Tahsis ve Talep Toplama Projesi Kura Sonucu Sorgulama" başlıklı bölüme tıklayın.

Daha sonra e-devlet giriş ekranı karşınıza çıkacaktır. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile buradan giriş yapınız. Giriş yaptığınızda TOKİ'deki daire veya mülk arama sonuçlarını göreceksiniz. Aşağıdaki gibi bir ekran karşınıza çıktığında evinizin veya mülkünüzün konumu ve sözleşme tarihi kararlaştırılmış demektir.


Sonuç belirlendikten sonra arsa için ödenmesi gereken tutar buraya girilir. Konut ödemeleri de gerekli ödemelere yer verilecektir.

Yaşam Haberleri