Ter lekesi olmuş yastıkları beyazlatmanın pratik formülü! Yıpratmadan tek bir sarı iz bile bırakmıyor

Sararmış yastıklarınıza elveda! Avrupalıların sırrıyla beyazlık geri dönüyor. Artık pahalı deterjanlara gerek yok. Doğal ve etkili yöntemle yastıklarınız 5 dakikada bembeyaz olacak. İşte yastıkları beyazlatma yöntemi...

Sararmış yastıklarınıza çare Avrupalılardan geliyor. Doğal ve kolay bir yöntemle yastıklarınızı kar beyazına döndürebilirsiniz. Terleme ve lekeler yüzünden sararan yastık kılıfları, sadece 5 dakikada bembeyaz olacak. Avrupalıların da sır gibi sakladığı bu pratik çözüm sayesinde banyoya koşacaksınız!

AVRUPALILARIN UYGULADIĞI DOĞAL YÖNTEM


Terleme ve zamanla biriken kirler, yastıkların sararmasına neden olur. Bazı lekeler ise standart temizlik yöntemleriyle çıkmaz. Ancak Avrupalıların uyguladığı bu doğal yöntemle artık bu sorunlardan kurtulacaksınız. İşte adım adım uygulayabileceğiniz bu mucizevi yöntem:

Sararmış yastıklarınızı temiz bir zemine veya lavaboya yerleştirin.

Bir kaseye ılık su ve biraz çamaşır deterjanı ekleyin, iyice karıştırın.

Eldeki bir fırça veya temiz sünger yardımıyla deterjanlı suyu sararmış bölgelere uygulayın. Hafifçe ovun, ancak yastığın içine suyun sızmasına izin vermeyin.

Yastıkları ılık suyla durulayın. Fazla suyu çıkarmak için hafifçe sıkın ve havluyla kurulayın.

Yastıkları doğrudan güneş ışığına maruz bırakmadan veya direkt ısı kaynaklarına koymadan tamamen kurumaları için düz bir yüzeye yerleştirin.

Dilerseniz, karbonat ve limon suyu karışımı, oksijenli su veya sirke gibi doğal alternatifleri de deneyebilirsiniz. Etkili sonuçlar elde etmek için yastıklarınızın etiketindeki talimatlara uymanız ve öncelikle küçük bir bölümde deneme yapmanız önemlidir.

Yaşam Haberleri