Tatil sevenlere özel liste hazırlandı! Bu yerleri gezmeden gezginim demeyin!

Gölcük'te ve çevresinde yaşayanlar! Tatil yapmak isteyenler için Gölcük'teki en iyi rotaları sıraladık. İşte yaz boyu Gölcük'te keyifle vakit geçirebileceğiniz 10 tatil rotası...

Türkiye’nin her bir köşesinde birbirinden güzel noktalar bulunurken, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte tatil rotaları araştırılmaya başlandı. Marmara’da yaşayanlar sıcak havalarda ve kısa süreli tatillerde gidebilecekleri yerleri araştırırken, Kocaeli'nin Gölcük ilçesi hem yakın hem de doğal güzellikleriyle dolu bir seçenek olarak öne çıktı. Peki, Gölcük’te görmeye ve gezmeye değer nereler var? 

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte şehir hayatından sıkılanlar yakın tatil rotalarını araştırıyor. Bu kapsamda özellikle Marmara ve çevresinde yaşayanlar için Kocaeli’nin Gölcük ilçesi seçenek olarak öne çıkan yerler arasında bulunuyor. Şehrin stresinden uzaklaşmak için ziyaret edilebilecek olan Gölcük’te birbirinen ayrıcalıklı tam 10 rota yer alıyor. İşte Kocaeli Gölcük’te gidilebilecek 10 tatil noktası… 

Gölcük’te gidilebilecek 10 nokta! 

İşte Gölcük'te ziyaret edilebilecek 10 rota! 

1. Gölcük kent ormanı

Tatil günlerinde ya da boş vakitlerinde doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler için Gölcük kent ormanı oldukça iyi bir seçenek. Hafta sonu piknik yapmak isteyenlerin keyifle ailesiyle yakınlaşabileceği Gölcük kent ormanı, aynı zamanda şehrin stresinden uzaklaşmayı dileyenler için de oldukça ideal bir nokta. 

2. Gölcük sahil bandı 

Yorucu bir günün ardından spor yapmak isteyenlerin, deniz havası almak isteyenlerin keyifle vakit geçirebileceği bir diğer Gölcük sahil bandı. Güneşin batışını izlemek ve dinlenmek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği Gölcük sahil bandı, Gölcük’ün en çok tercih edilen noktaları arasında yer alıyor. 

3. Karamürsel Gölcük yürüyüş yolu 

Doğa ile iç içe yürüyüş yapmak isteyenlerin ve koşucuların sıklıkla tercih ettiği bu rota, çeşitli zorluk derecelerinden oluşan parkurlara da sahip. Bu nedenle sporsevelerin en çok uğradığı noktalardan biri olarak öne çıkıyor. 

4. Gölcük Deniz Kulübü 

Deniz sporlarına ilgi duyanların en sevdiği noktalardan biri olan Gölcük Deniz Kulübü’nde yelkenden kanoya, sörfe kadar çeşitli aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz.

5. Gölcük Marina 

Gündüz Gölcük Deniz Kulübü’nde su sporları ile keyifle vakit geçirdikten sonra, akşam, yine deniz manzarası eşliğinde keyifle Gölcük Marina’da yemek yiyebilirsiniz. Ayrıca marinada yürüyüş yaparak vakit geçirebilir, keyifle kahve içebilirsiniz. 


6. Martı Kayalıkları 

Deniz olan şehirlerde sıklıkla görülen martılar, Gölcük’de kayalıklara sıklıkla uğruyor. Martı Kayalıkları olarak adlandırılan bölgede çok sayıda martı gün içinde geçip giderken, burada doğa ile iç içe huzurlu bir şekilde vakit geçirebilirsiniz. 

7. Doğal hayat parkı 

Hafta sonları çocuklarınızla birlikte keyifle vakit geçirebileceğiniz bir diğer nokta ise doğal hayat parkıdır. Burada çeşitli hayvanların doğal yaşamını izleyebilir, çocuklarınıza doğal yaşamı tanıma fırsatı sunabilirsiniz. 

 8. Halıdere Plajı 

Şehrin birkaç kilometre uzağında yer alan Halıdere Plajı, halkın sıklıkla tercih ettiği plajlardan biri olarak öne çıkıyor. Şehre yakınlığı, temiz ve bakımlı oluşuyla turistlerin de severek ziyaret ettiği bir plaj. 

9. Gölcük botanik parkı 

Bitkilere meraklı olanların keyifle tercih edebileceği Gölcük botanik parkı, çeşitli çiçek ve bitlileri barındırıyor. Doğanın güzelliklerini keşfetmek isteyenler için Gölcük botanik parkı son derece uygun bir ortam sunuyor. 

10. Gölcük Merkez Cami 

Tarihi ve mimari açıdan son derece önemli bir yapı olan Gölcük Merkez Cami, kültürel deneyim yaşamak isteyenlerin tercih ettiği noktalar arasında yer alıyor. 

Yaşam Haberleri