SGK'dan flaş haber çıktı! Listede adı soyadı olan kişilere 5000 TL ödeme!

Sosyal Sigortalar Derneği (SGK), yaklaşık 3,3 milyon ölüm aylığı alan kişiye 5 bin TL destek ödeneceğini duyurdu. Bu kapsamda dul ve yetim maaşı alanlar kamu bankalarıyla iletişime geçerek bu destekten faydalanabiliyor. Promosyon ödemeleri, hayatta kalan emeklilerin bayram tatiline çıkmadan önce mali açıdan rahatlamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

SGK, dul aylığı ve yetim aylığı alan vatandaşlar için 5 bin TL sabit yardım sağlayacağını duyurdu. Yaklaşık 3,3 milyon ölüm aylığı alan kişi bu durumdan etkilenecek. Kamu bankalarına başvurarak bu fondan yararlanabilecek hak sahiplerine bayram öncesi mali yardım sağlanacak.

5.000 TL Destek Ödemesi


Bu gelişmenin daha çok düşük dul ve yetim maaşı alanlar için olumlu, ancak yüksek aylık alanlar için dezavantajlı bir gelişme olarak görüldü.

Bu üst gelir grubundaki vatandaşlar daha önce 12 bin TL'ye kadar destek alabiliyorken, yeni düzenlemeyle artık 5 bin TL sabit destek alabilecekler.

SGK ayrıca bankaların iç politikalara bağlı olarak promosyon miktarını daha da artırabileceklerini, bankalarla emeklilik sübvansiyonlarına ilişkin görüşmelerin sonuçlarının önümüzdeki dönemde kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

Yaşam Haberleri