Sevdiğiniz kişiden karşılık almak için bu hile tam size göre! Sevmeyeni bile körkütük aşık edebilir

Karşı tarafın sizi sevmesini bu yöntemle sağlayabilirsiniz. İşte detaylar...

KARŞI TARAF SİZDEN HAZ ETMİYORSA BİR DE BUNU DENEYİN!!!

Herkes birbirini sevecek diye bir kural yok. Ama sizin sevdiğiniz biri sizi sevmiyorsa hemen ipleri koparmak da gerekmiyor. Bir de bu yöntemi deneyin….karşınızdaki kişi sevmiyor diye iletişimi koparmak en kolay çözüm olabilir. Ama basit ve kolay bir tüyo ile aranızdaki nötrlüğü pozitife çevirebilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler….


BASİT YÖNTEMLE BU İŞİ HALLEDİN

Benjamin Franklin otobiyografisinde bir düşmanı, nasıl dosta çevirdiği ile ilgili olarak okurlara güzel ip uçları bırakmıştır. Franklin, bir meclis üyesinin kendisini sert eleştirileri üzerine o kişiye düşmanlık beslemek yerine iyimser bir yaklaşımla o kişiyi kazanmaya çalışmıştır. bu da karşısından bir istemek oldu. Franklin karşısındaki kişinin kütüphanesinde olan ve önemli bir kitabı okumak için istediğini belirtti. O kişi de bunu kabul etti. Franklin tam bir hafta sonra kitabı beğendiğini belirten bir mektup yazarak ona kitabını geri verdi. Bu durum karşısında ise karşısındaki kişi oldukça nazik cevap verdi ve iyi bir arkadaşlık doğmuş oldu. Franklin bu yaşanan durumu şu şekilde özetledi:

Sana bir kez iyilik yapmış olan kişi, sana bir kez daha iyilik yapmaya, senin mecbur kıldığın kişiden daha hazır olacaktır.

Peki, buradaki sihir nerede?

Buna psikolojide bilişsel uyumsuzluk teorisi deniyor. Eğer davranışlarınız ve düşünceleriniz arasında bir uyuşmazlık baş gösterir se zihin bunu inkar eder bu da içsel tutarsızlık anlamına gelir. Zihin de hunu azaltmak için o kişiyi sevmeniz için sebepler bularak karşı tarafı sevmenize olanak sağlar.

Yaşam Haberleri