Pazardan almadan önce öğrenin! Tıkır tıkır bamya kurutmanın pratik yolu var

Bamya, içerdiği vitaminler ve bileşenler sayesinde sağlığınıza pek çok açıdan faydalı olsa da insanların ya sevdiği ya da nefret ettiği oldukça kutuplaşmış bir besindir. Bamya, doğru şekilde pişirilip gerekli adımları takip ettiğiniz takdirde oldukça lezzetli ve aynı zamanda sağlıklı bir yemektir ancak haberimizin bu bölümünde bamya nasıl kurutulur, bamya kurutulurken neler yapılması gerektiğini detaylı olarak anlatacağız. Şimdi, bamya hakkında daha fazla bilgi edelim...

Bamyayı nasıl kuruturuz?

Yaz aylarında sıklıkla sıcak iklimlerde bulunan bamya, insan sağlığına oldukça olumlu etkileri olan bir besindir. Bamya, insanların sağlıklı bir yaşam sürmelerine ve bulaşıcı hastalıklardan korunmalarına yardımcı olan vitamin ve mineraller bakımından zengindir. Bamyayı kış boyunca tüketebilmek için kurutulup yenilebilir.

Bamyayı güneşte nasıl kurutabilirim?


Öncelikle bamyanın büyüklüğü kesinlikle kurutmadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biridir. Kurutma aşamasında bamya kabuklarının küçük seçilmesi daha sağlıklı olacaktır. Büyük bamyanın kuruması çok daha zordur, küçük bamya ise çabuk kurur. Bamya kurutma işlemi tamamlandıktan sonra bamyayı iyice yıkayın. Bamyayı yıkadıktan sonra temiz bir bezin üzerine koyun. Yıkanmış bamyanın fazla suyunu iyice alın.

Bamyayı yıkayıp süzdükten sonra üst kısmını huni şeklinde kesin. Bu sırada bamyayı çok fazla kesmemeye dikkat etmelisiniz. Orta kalınlıkta bir ip ve iğneye sahip olduğunuzda, bunları bamyanın sapından geçirerek bir ip yapın.

Bamyaları dizdikten sonra ipin iki ucuna da düğüm atmayı unutmayın. Bamyayı güneşli veya gölgeli bir alanda kurutun. Bamya, güneşe maruz kalma miktarına bağlı olarak yaklaşık 7 ila 10 gün içerisinde kuruma aşamasına girecektir.

Bamyayı kilitli bir torba veya kavanozda muhafaza edin. Kurutulan bamyaların tamamı buzdolabında uygun şekilde saklandığı takdirde uzun süre saklanabilir.

Bamyanın besin değeri nedir?


Bamyayı fırında nasıl kurutursunuz?

Bamya kurutma işlemini tamamlamak için uygun bir yeriniz yoksa bamyayı fırında kurutmadan önce iyice yıkayın. Bamyayı yıkadıktan sonra kurulayın ve dikkatli bir şekilde yıkama aşamasına geçin. Bu arada fırını 50 dereceye ayarlayın. Fırın doğru sıcaklığa ayarlandıktan sonra, bamyaları bir fırın tepsisine birbirinden aralıklı olarak yerleştirin. Ayıklanan bamyaları fırına yerleştirin, 50 derecede yaklaşık 2 ila 3 saat pişirin. 2 saat sonra mutlaka fırın sıcaklığını ve bamyanın ne kadar iyi piştiğini kontrol edin. Bu noktada kontrolsüz pişirirseniz bamya yanar. Bamyayı 30 dakikadan daha kısa bir süre karıştırıp pişirirseniz her tarafının eşit olarak kuru olduğunu fark edeceksiniz.

Yaşam Haberleri