Otomobili olana büyük şok! O tarihten itibaren tamamen yasaklanıyor

2024 yılı itibari ile otomobil sektöründe bir devir kapanıp yeni döneme girilecek. Araç sahibi olanlar veya araç almayı düşünenler bu yasak sizi çok şaşırtacak. İşte detaylar…

2024 yılında otomobil üretiminde önemli bir değişim yaşanacak. Otomotiv sektörünün önde gelen firmalarının katılımıyla yapılan incelemeler sonucunda otomobillerde yaygın olarak kullanılan o malzemeye yasak geldi. Detaylar haberimizde…


OTOMOBİL SAHİPLERİNİ ŞOK EDEN KARAR! BU TARİHTEN İTİBAREN TÜM ARAÇLARDA YASAK OLACAK!

Avrupa Birliğinden otomobil sürücülerini şok edecek bir karar geldi. 2024 yılı itibari ile otomobil üretiminde sıklıkla kullanılan krom kaplamayı yasaklama kararı aldı.

Otomobile premium bir görünüm kazandırmak için tercih edilen yöntemlerden biri olan krom kaplama yerine yeni bir malzeme kullanılacak.

AKCİĞER KANSERİNE NEDEN OLUYOR

Krom kaplamayı yasakladıktan sonra otomobil üreticileri, onu birinci sınıf bir malzeme gibi gösterecek yeni bir malzeme arayacak.

Krom kaplama işlemi sırasında havaya salınan emisyonların akciğer kanseri gelişimine katkıda bulunduğu ileri sürülmüştür. Rapora göre bu emisyonlar dizelden 500 kat daha zehirli.

Zararlı emisyonları azaltmak için diğer kimyasal duman gidericilerin kullanılması gündeme gelmiştir ancak bunlar aynı zamanda yüksek oranda toksik maddeler içerdiklerinden sağlık açısından risk oluşturacaklardır.

MUTFAK EŞYALARINDA DA KULLANILIYOR

Krom kaplama sadece arabalara değil, mutfak, aydınlatma, banyo gibi günlük hayatımızda kullandığımız birçok eşyaya uygulanmaktadır.

Renault tasarımcısı Gilles Vidal, "çevre dostu malzemeler kroma alternatif olabilir." dedi. Fransız markanın otomobillerinde arduvaz ve mantar kaplamaların yanı sıra %60 oranında geri dönüştürülmüş alkantara kullandığını belirtiyor.

Yaşam Haberleri