O tarihte Tarım Kredi Market'e giden bu ürünleri yarı fiyatına alacak! Bomba indirim başlıyor

Tarım Kredi Kooperatifi'nde yüzde 50 indirim kampanyası 16 Ekim'den itibaren başlıyor.

Tarım kredi kooperatifi pazarı, çiftçinin ürettiği ürünleri en uygun fiyatlarla tüketicilere sunmayı ve çiftçi ile çiftçi, ihracat ve tüketici arasında doğrudan kanal oluşturarak ülke ekonomisine destek olma amacını taşımaktadır. Bu kapsamda mevcut indirim kampanyalarına ek olarak 16 Ekim'de başlayacak yeni kampanyayla temel ihtiyaçlar ve temizlik ürünlerinde %50'ye varan indirimler sunulacak.

Ayrıca doğrudan çiftçilerden satılan meyve sebze ürünlerinde “manavda taptaze indirim” kampanyası Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri de devam ettirilecek.

Tarım Kredi Kooperatifi tarafından hazırlanan yeni indirim kampanyası, gerçekte gıda perakendecilerinin enflasyonla mücadelede oynadığı rolü vurguluyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gıda perakendecilerine fiyat indirimi çağrısında bulunarak enflasyon ve yaşam pahalılığına karşı başlatılan mücadeleye destek vermelerini istedi.

Çağrının hemen arkasından ise, Migros, BİM, Şok Marketler ve A101 gibi zincirler çeşitli ürünlerde %50'ye varan indirimler sunacaklarını duyurdu.

Gıda Perakendecileri Derneği'nin Başkanı Alp Önder Özpamukçu, GPD üyesi olan perakendecilerin her zaman sorumluluk aldığını ve bu mücadeleye destek verdiğini belirterek; Ancak enflasyonla mücadele ve fiyat istikrarı için sadece zincirde son halka olarak görülen gıda perakendecilerinin değil, gıda tedarik zinciri zincirinde yer alan tüm tarafların çetin bir mücadeleyi gerektirdiğini söyledi.

Gıda perakende pazarının büyüklüğü 1,6 trilyon TL'yi geçerken, marketlerin de dahil olduğu organize kanalın büyüklüğü yaklaşık olarak 550 milyar TL'yi buluyor. Bu büyük pazarın ise şimdilerde düzneledikleri indirim kampanyalarıyla enflasyonla mücadeleye önemli bir etkisi olacak gibi görünüyor.

İNDİRİME GİRECEK BAZI ÜRÜNLER









Yaşam Haberleri