Nohut pişirirken bu tüyoya dikkat! Lokum gibi pişmesini sağlıyor

Nohut beslenmemizin vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir. Ancak nohutun gerçek anlamdaki lezzetini ortaya çıkarabilmek adına doğru şekilde nasıl pişirileceğini bilmek çok önemlidir. İşte nohutun lezzetinin sırrı..

Bu şekilde pişirdiğinizde nohutun lezzetinin iki katı gibi bir lezzete ıktığını göreceksiniz. Artık bu lezzetli yemeğin sırlarını öğrendiğinize göre, bunu aileniz ve misafirlerinizle paylaşmanın zamanı geldi. Nohut tabağınızın vazgeçilmez lezzeti olacak. Afiyet olsun!

Nohut pişirirken dikkat etmek gereken ipuçlar vardır. 39 yaşındaki şef İbrahim Naz Ramadani, nohut yemeklerinin fazla sertleşmesini önlemek için kullandığı taktikleri açıkladı. Peki lokum gibi nohut nasıl pişirilir? İşte lezzetli nohut yemekleri yapmak için bilmeniz gerekenler..

NOHUT NASIL YUMUŞAK PİŞER?

1 kilogramlık kavanozun yarısını dolduracak kadar nohut ekleyin ve üzerine 1 çay kaşığı kadar da karbonat dökün. Daha sonra bardağa 1 parmak boşluk kalacak biçimde kaynar su dökün. Nohutları bir çorba kaşığı ile karıştırın, süzün ve kapağını sıkıca kapatın. Bezle örtün.

NOHUT YEMEĞİ TARİFİ

Malzemeler:

2 su bardağı nohut

1 adet soğan

2 adet domates

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

Tuz

Zeytinyağı

Su


Hazırlanışı:

Nohutları bir gece öncesinden suda bekletin. Ertesi gün ise, suda beklettiğiniz nohutları süzüp tencereye ekleyin. Üzerini kaplayacak kadar su ekleyin, orta ateşte nohutların yumuşadığını görene kadar yaklaşık olarak 1 saat kadar pişirin.

Soğanı küpler halinde kesin ve zeytinyağıyla birlikte tavaya ekleyin. Soğanları pembeleşene kadar kavurun.

Küp şeklinde doğradığınız domatesleri, biber salçasını, kimyonu, karabiberi, pul biberi ve tuzu ekleyip karıştırın.

Elde edilen sosun üstüne süzdüğünüz nohutları ekleyin ve iyice karıştırın.

Tencereye su ekleyip kapağını kapatın. Nohutlar yumuşayana kadar yaklaşık olarak 30 dakika kısık ateşte pişirin.

Nohut yemeğiniz hazır olunca üzerine biraz zeytinyağı gezdirip sıcak olarak servis yapın. Nohut yemekleri pilav veya ekmekle yenilebilir. Afiyet olsun!

Yaşam Haberleri