Muz böyle saklayınca asla yumuşamıyor! Manavların sır gibi sakladığı yöntem

Vitamin ve mineral kaynağı olarak bilinen muz, oldukça besleyici bir meyvedir. Ancak bazen muzları taze ve lezzetli tutmak zor olabilir. Neyse ki muzları daha uzun süreli tutmanın kolay bir yolu var. İşte manavların sır gibi sakladığı yöntem..

Muz günlük hayatımızda sıklıkla tükettiğimiz ve besin değerinin yüksek olduğu bilinen bir meyvedir. Ancak pek çok kişi muzları saklama ve taze tutma konusunda hata yapıyor. Bu makalemizde muzları taze tutmak için saklamanın doğru yolunu anlatacağız.

Meyve ve sebzelerin tazeliğini korumak sağlıklı beslenmek çin oldukça önemli. Ancak muz başta olmak üzere yumuşak ve çabuk bozulan meyveleri saklarken bazı zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Muzda kararma oluşumunu engellemenin pratik yolları var.

MUZU BUZDOLABINA KOYMAYIN

Kararmayı önlemek için muzları saklamak çok basittir. Muzları buzdolabının içinde saklamak yerine saplarını streç filmle sararak daha uzun süreli taze kalmasını sağlayın. Streç film muzların olgunlaşma sürecini yavaşlatır, kararma oluşumunu engeller ve tazeliğini de korur.


Muzların birbirine değmesini önlemek için tek tek sarmanın etkili olduğu biliniyor. Bu nedenle muzların birbirlerine yaymış olduğu etilen gazını azaltarak olgunlaşma sürecini kontrol altına alabilir ve kararmasını oluşumunu önleyebiliriz.

Çok kararmış muz tüketilir mi?

Sadece vitamin ve minerallerin çoğu eksik değil, aynı zamanda tamamen şekerle yüklüler. Siyah muz esas olarak rafine şeker ilave edilmeden tatlı yapımında kullanılır. Özellikle diyet yapıyorsanız, kararmış muzlardan uzak durmak en iyisidir.

Sapında küf olan muz yenir mi?

Küflü ekmek, çürük meyve veya diğer küflü yiyecekleri kanserojen içerdikleri için asla yemeyin. Küflü muzlar yenmeden çöpe atılmalıdır. Muz yüzeyinde küf oluşmuşsa ve tuhaf bir koku fark ederseniz, muzu kesinlikle yemeyin.

Yaşam Haberleri