Mutfaktaki işinizi hemen bitireceksiniz! 5 pratik öneriyle mutfak sırları!

Bu öneriler hayat kurtarır! Mutfakta işleriniz kolaylaşacak! Tüm detaylar haberimizde.

Mutfakta işlerinizi kolaylaştırmak istiyorsanız bu önerileri mutlaka deneyin! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

MUTFAKTA İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRACAK ÖNERİLER

Mutfakta işlerinizi daha hızlı ve pratik yapmak istiyorsanız bu önerileri mutlaka deneyin! Eğer hamur işlerinizin içine kuru üzüm ekleyecekseniz üzümün üstüne un döküp kullanırsanız hamurun içine çökmesini engellemiş olursunuz. Muzlarınızın kısa sürede çürümesinden şikayetçiyseniz muzlarınızı ağzı kapalı bir kap içinde saklayabilirsiniz. Zeytinyağlı yemeklerinizin lezzetini artırmak için soğan kavururken içine bir çay kaşığı toz şeker ekleyebilirsiniz. Et yemeklerinizin içine bir kahve fincanı süt, bir kahve fincanı zeytinyağı, bir kahve fincan soğan suyu ekleyip etinizi bu karışımla karıştırarak 12 saat buzdolabında bekleterek lezzetini artırabilirsiniz. Pişen keklerinizi yapışmadan kaptan çıkarmak için kalıbınızı alüminyum folyoyla kaplarsanız bu problemin önüne geçebilirsiniz. Bayatlayan ekmeklerinizin üstüne bir miktar su serpip, alüminyum folyoyla serdikten sonra 5-10 dakika fırına koyarak bayatlayan ekmekleri değerlendirebilirsiniz. Tart hamuru yapıyorsanız ve hamurunuz topaklandıysa bir tane yumurta sarısı ekleyerek bu problemi çözebilirsiniz. Et haşlarken etlerinizin sert kalmasını istemiyorsanız içine 1 tatlı kaşığı limon suyu veya sirke ekleyebilirsiniz. Kahvenizin taze kalmasını istiyorsanız cam kavanoza boşalttıktan sonra içine iki tane küp şeker ekleyebilirsiniz. Pirinç pilavınızın tane tane ve daha parlak olmasını istiyorsanız pilav yaparken içine 3-4 damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Domates kabuklarının kolay soyulması için domateslerinizi kaynar suda bir dakika kadar bekletebilirsiniz. Yeşil sebzelerinizin renginin parlak olması için pişirmeden önce tuzlu suda bekletebilirsiniz. Soğanlarınızın kararmasını istemiyorsanız üstüne biraz un serperek kavururken kararmasını engelleyebilirsiniz. Soğan doğrarken gözlerinizin yaşarmasını engellemek istiyorsanız beş dakika sıcak beş dakika soğuk suda bekletebilirsiniz. Salata yaparken yeşilliklerin değerini kaybetmemesi için bıçakla doğramak yerine elinizle koparmanız önerilir. 


Yeşil biberlerinizin daha uzun ömürlü olması için üstüne tuz serpip kavanozda ağzını kapatarak saklayabilirsiniz. Eğer sufle yaptıktan sonra tatlınız kaba yapışıyorsa kabınızın içini mutlaka yağlamanız gerekiyor. Daha sonra kabın içine az miktarda pudra şekeri, tuzlu bir sufle yapıyorsanız un serperek pişirebilirsiniz. Eğer salçalarınızı dolapta saklamanıza rağmen kısa sürede küfleniyorsa üstüne bir tabaka halinde yağ eklemeniz önerilir. Balık alırken taze olup olmadığını anlamak istiyorsanız gövdesine basıp çukurluk oluşup oluşmadığına bakabilirsiniz. Taze balık daha parlak ve dışı bombeli olacaktır. Et haşlarken koku oluşmasını istemiyorsanız haşlama yaptığınız tencerenin içine bir tane defne yaprağı bir tane küçük boy soyulmuş kuru soğan ve bir tane karanfil koyabilirsiniz. Kumpir yapacağınız zaman eski patateslerinizi seçmeniz daha iyi olacaktır. Fırınlama yaparken üstüne birkaç delik açarak daha kolay pişmesini sağlayabilirsiniz. Limon ve portakal kokusu elde etmek için kurutulan kabukları rendeleyip tatlılarınızda tercih edebilirsiniz. Kebap yapacağınız zaman etinizi bir çay bardağı haşlanmış soğan suyu, bir çay bardağı zeytinyağı, bir çay bardağı süt karışımıyla ovarak 12 saat buzdolabında bekletebilirsiniz. Çırptığınız yumurtalarınızın kararmasını istemiyorsanız porselen bir kapta karıştırabilirsiniz. Eğer meyveli kek yapacaksanız meyvelerin hamurun dibine çökmemesi için meyvelerinizi un veya nişastaya bulayarak hamurunuzun içine koyabilirsiniz. Etinizin üstüne 1 tatlı kaşığı tuz serperseniz buzlu etin anında çözünmesini sağlayabilirsiniz. Yemek yaparken tereyağı kullanıyorsanız içine bir iki damla zeytinyağı ekleyerek bunun önüne geçebilirsiniz. Patates haşlarken içine bir yemek kaşığı sirke koyarak dağılmalarını engelleyebilirsiniz. Pilav ve makarnalarınızı yeniden ısıtmak istiyorsanız sıcak su dolu bir kabın içine yerleştirebilirsiniz. Tavuklarınızın fırında daha iyi kızarmasını istiyorsanız üstüne biraz yağ sürüp toz şeker serpebilirsiniz. Sebze haşlayacağınız zaman haşlama suyunuza bir miktar sirke ekleyerek daha parlak olmalarını sağlayabilirsiniz. Baklagil pişireceğiniz zaman dağılmalarını engellemek için tuz ve salçayı bakliyatları az piştikten sonra ekleyebilirsiniz. Sebzeli güveç yapacağınız zaman sebzelerinizi çiğ olarak koyarsanız daha lezzetli ve faydalı olmasını sağlayabilirsiniz. 

Yaşam Haberleri