Mutfakta sirke mucizesi! Tek bir bakteri bile bırakmayan bu karışımla mutfaklar pırıl pırıl olacak

En etkili olarak bilinen temizlik araçlarından bazıları, halihazırda evinizde bulunanlardır. Sirke bu anlamda çok iyi bir temizlik maddesidir. Mutfağınızda hangi alanların mutlaka sirke ile temizlenmesi gerektiğini yazımızda anlattık. Mutfakta sirkeyle temizlemeniz gereken 4 yer...

En etkili olarak bilinen temizlik araçlarından bazıları, halihazırda evinizde bulunanlardır. Sirke bu anlamda çok iyi bir temizlik maddesidir. Mutfağınızda hangi alanların mutlaka sirke ile temizlenmesi gerektiğini yazımızda anlattık. Mutfakta sirkeyle temizlemeniz gereken 4 yer...

Özel temizleyicilerin bir zamanı ve yeri vardır, fakat günlük kiler eşyalarınız bile alanınızı temiz tutmak için uzun saatler harcayabilir. Mutfağınızdaki en iyi çoklu aletlerden biri damıtılmış beyaz sirkedir. Mikropları öldürmek, yağı ve kiri çıkarmak ve hatta kötü kokulardan kurtulmak için ucuz ve şaşırtıcı derecede güçlü bir çözümdür. İşte sirkeyle temizlemenizi önerdiğimiz beş yer ve bunun nasıl yapılacağı.

Musluk


Sirke ile mutfak lavabo musluğunuzdaki lekeleri kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Plastik bir torbayı sirkeyle doldurmayı ve musluğun etrafına paket lastiği yerleştirmeyi öneriyorlar. 10 ila 20 dakika beklettiğiniz torbayı (musluk çok kirliyse daha uzun süre) alın ve kalan kiri fırça ve bulaşık sabunuyla temizleyin. Böylece içtiğiniz, bulaşık yıkadığınız suyun eskisi kadar kirli olmadığını göreceksiniz.

Mikrodalga Fırın


Sirke, mikrodalga fırınınızda yağ birikmesini azaltmak ve bayat yiyecek kokularını önlemek için mükemmeldir. Cihazınıza ihtiyaç duyulan temizliği sağlamak için eşit miktarda sirke ile musluk suyunu mikrodalgaya dayanıklı bir kapta birleştirin. Yapışmış kalıntıları gevşetecek ve daha sonra fırçalamayı veya silmeyi kolaylaştıracak buhar oluşturmak için bu çözeltiyi mikrodalgada yaklaşık 5 dakika ısıtın.

Kahve Makinesi ya da Su Isıtıcısı


Zamanla kahve makinenizde veya su ısıtıcınızda mineraller birikebilir ve sabahları en sevdiğiniz içeceğin tadını etkileyebilir. Bu birikintiler kireç çözme adı verilen bir işlemle giderilebilir. Sirkeyle bunu kolaylıkla yapabilirsiniz. Hazneye eşit miktar sirke ve su döktükten sonra kahve makinesini açın. Daha sonra tencereyi iyice yıkayın. Su ısıtıcısındaki kireci temizlemek için aynı karışımı içerisinde kaynatın ve daha sonra da durulayın.

Bulaşık Makinesi


Kahve makinelerine benzer şekilde bulaşık makineleri de bulaşıklarınızın temizliğini etkileyebilecek mineral biriktirebilir. Bulaşık makinenizde beyaz veya gri kalıntılar fark ederseniz ya da a bulaşık makineniz tuhaf kokuyorsa, biraz sirke almanın zamanı gelmiştir. Bulaşık makinesinde yıkanabilir kaseye yaklaşık 1 bardak dökün ve boş bulaşık makinesindeki üst rafa yerleştirin. Sirkeli sıcak su döngüsü, inatçı birikintilerin giderilmesine ve giderlerinizi tıkayabilecek yiyecek parçacıklarının parçalanmasına yardımcı olacaktır.

Yaşam Haberleri