Mutfak temizliğini 1 saatte bitirmenizi sağlayacak pratik yöntemler! Dip köşe temizlik hemen bitecek

Mutfak temizliğinde mükemmel sonuç almak için tuz ve sirke yeterli! İşte detaylar...

Sirke, ev temizliğinde çok yaygın olarak kullanılan etkili bir malzemedir. Hem mutfak eşyalarının temizliğinde hem de diğer alanlarda sirkenin faydaları saymakla bitmez.

Öncelikle çaydanlıkların içinde biriken kireç tortuları sirkeyle kolaylıkla temizlenebilir. Sirkeyi kaynatıp 15 dakika bekledikten sonra tortular çözülür. Aynı şekilde sürahi ve kaplarda biriken kirler de tuz ve sirke karışımıyla çıkarılabilir. Bu sayede mutfak eşyalarımız yeniden parlayan bir görünüme kavuşur.

Sirke, bakır kapların parlaklığını da korur. Islatılmış yumuşak bir bezle bakır yüzeyler ovunduğunda, bakır kaplar eski cazibesini yeniden kazanır. Bunun yanı sıra paslanmaz çelikten tencerelerin de ışıltısı sirkeyle kolaylıkla canlandırılabilir. Işıltılı bir görüntü için tencereye ısıtılmış sirke damlatılır ve yumuşak bir bezle silinir.


Ev temizliğinde sirkenin bir diğer kullanım alanı da bulaşıklardır. Bulaşık deterjanına eklenen bir kaşık sirke sayesinde bulaşıklar daha kolay ve temiz yıkanır. Ayrıca kristal eşyalarda da sirke yardımıyla parlaklık korunur. Sirkeye batırılarak durulanan kadeh ve bardaklar pırıl pırıl olur.

Sirke aynı zamanda evde istilacı olarak görülen karıncaları da uzaklaştırır. Kahve telvesine karıştırılan sirke, karıncaların evden uzaklaşmasını sağlar. Böylece evde rahatsız edici hiçbir canlı bırakılmaz.

Görüldüğü gibi sirke, ev temizliğinde kullanılan çok yönlü bir yardımcıdır. Pratik ve ekonomik olması sayesinde ev işlerinde sıkça tercih edilmektedir.

Yaşam Haberleri