Mutfağınızdaki doğal temizleyici ile bardaklarınız ışıl ışıl parlayacak! Bu yöntemi bilmeyen deterjanlara para döküyor

Sert su veya yanlış temizlik nedeniyle cam bardaklarda sararmalar görülebilir. Özellikle çay bardaklarında yaşanan bu sorun, doğal yöntemler kullanılarak evde kolaylıkla çözülebilir. İşte, sararmış camları temizlemek için kullanılabilecek yöntemler.

Çok fazla çay içen kişilerde çay bardaklarının sararması sorunu yaşanabilir. Bu sararma, çayın içindeki tanelerin bardağa yapışıp birikmesiyle ortaya çıkar. Sararmış lensler çirkin görünebilir ve hijyen sorunlarına neden olabilir. Bardaklardaki sararmanın temel nedeni tükettiğiniz içeceklerin içerdiği maddelerdir. Ayrıca temizlikte kullanılan suyun kalitesiyle birlikte bulaşık makinesi kullanılması, bardakların nemli tutulması gibi faktörler de sararmaya neden olabilir.

Bulaşık makinesini kullandığımda bardaklarım neden sararıyor?

Bulaşık makinesi kullanmak mutfağın temizliğini kolaylaştırır ancak bazı hallerde sararma ve lekelere neden olabilir.

Sert su: Şehirlerdeki sert su, cam yüzeylere yapışan ve lekelere neden olan mineraller içerebilir.

Kireçlenme: Kireçlenmiş su, bulaşık makinesinin içinde kireç birikmesine neden olur. Bu birikintiler temizlendiğinde camın sararmasına neden olabilir.


Kalitesiz deterjan: Yanlış ya da kalitesiz deterjan kullanılması camın sararmasına neden olur. Parlatıcı kullanmak bu lekelerin önlenmesine yardımcı olabilir.

Makine sıcaklığı: Bulaşık makinesi içindeki yüksek sıcaklıklar bazı camların paslanmasına ve sararmasına neden olabilir.

Makine bardaklarınızın sararmasına neden olduysa makineyi düzenli olarak kontrol etmeli, kaliteli deterjanlardan kullanmalı ve durulama maddeleri kullanmayı unutmamalısınız.

Sararmış Bardaklar Nasıl Temizlenmeli?

Karbonat Yöntemi

Doğal leke çıkarıcı şeklinde de kullanılan kabartma tozunu bir kaseye ekleyin. 2 yemek kaşığı karbonat ve biraz su ekleyerek bir macun hazırlayın. Bu macunu sararmış bölgeye uygulayın ve yumuşak bir fırçayla ovalayın. Yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra bardağı bol su ile durulayın.

Sirke Yöntemi

Yaygın olarak temizlik amacıyla kullanılan sirke, sararmış camların temizliği için de uygundur. Kavanoza bir ölçü sirke ve bir ölçü su ekleyin ve kendi haline bırakın. Daha sonra camı bulaşık sabunu ile fırçalayın ve durulayın.

Limon Tuzu Yöntemi

Limon tuzunu su ile karıştırıp bardağın içerisinde bekletin. Leke bardağın dışındaysa karışımı bir kaseye dökün, bardağı kasenin içinde bırakın. Daha sonra bulaşık deterjanı ile ovalayıp bol su ile durulayabilirsiniz.

Yaşam Haberleri