Motosiklet ehliyeti olanlar dikkat! Bakanlıktan bomba ehliyet kararı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 CC'lik motorları kullanabilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü duyurdu. Yerlikaya, motor kullanımının artan kazalarla birlikte eğitimle desteklenmesinin önemine vurgu yaparken, bu kapsamda çeşitli bakanlıkların işbirliği içinde olduğunu belirtti. Ayrıntılar haberimizde...

Son dakika gelişmesine göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, motor kullanımına dair önemli bir adımı duyurdu. 

B SINIFI EHLİYET SAHİPLERİ 125 CC'LİK MOTOR KULLANABİLECEK


Yerlikaya, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 CC'lik motorları kullanabilmesine yönelik çalışmaların başladığını açıkladı. Konuyla ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın ortak bir çaba içinde olduğunu belirtti.

Bakan Yerlikaya, Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, motosiklet kullanımının artan kazalarla birlikte özellikle eğitimle desteklenmesinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. Kendisi de bir motosiklet kullanıcısı olan Yerlikaya, 125 CC altı motorları kullanabilmek isteyen sürücülerin öncelikle gerekli eğitimi almalarının önemini vurguladı. Son dönemde motosiklet kaynaklı ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında bir artış yaşandığını hatırlattı. Bu nedenle B sınıfı ehliyet sahiplerinin, 125 CC altı motorları kullanabilmek için alacakları eğitimin büyük bir gereklilik olduğuna değindi.

Ayrıca, Bakan Yerlikaya, tehlikeli bir şekilde motor kullanan, koruyucu ekipmanlarını ve kasklarını kullanmayan sürücülerin, hem kendi can güvenliklerini hem de diğer sürücüleri riske attığını belirtti. Bu tür sürücülere karşı denetimlerin artacağını da sözlerine ekledi.

Yaşam Haberleri