Mobilya ve parke çiziklerini anında geçiriyor! Bunu yemek yerine oraya sürün yeter

Mobilya çiziklerine inanılmaz çözümler! Evinizde bu malzemeler varsa hemen deneyin! Detaylar haberimizde.

Mobilyalardaki çizikleri gidermenin birçok pratik yolu var. Doğal yöntemlerle bu çiziklerden kurtulabilirsiniz. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

MOBİLYA ÇİZİKLERİNDEN DOĞAL YÖNTEMLERLE KURTULUN

Ahşap mobilyanızdaki çiziklerin üzerine cevizi 10-15 saniye kadar sürün. Bu işlem sonucunda çizik izinin kaybolduğunu fark edeceksiniz. Ne kadar dikkatli olursanız olun bazen parke zemin, kapı, dolap, masa gibi sık kullanılan ahşap ürünlerde çizikler oluşabilmektedir. Bu lekeleri gidermek için uzman kişilerden de yardım alabilirsiniz fakat bu yöntemi denemek sandığınızdan daha pahalıya mal olabilir. Aslında evde uygulayabileceğiniz üç basit yöntemi kullanarak bu lekelerden kurtulabilirsiniz. Hangi yöntemi kullanırsanız kullanın en önemli adım temizliktir. Çizilen alanlar diğer yüzeylere göre daha fazla kir, yağ ve diğer kirletici maddeleri taşır, bu nedenle uygulamanızın başarısı bu malzemelerin çizilen alandan uygun şekilde temizlenmesine bağlıdır. Temizlerken alkol, tiner gibi sert kimyasallar veya maddeler içeren özel temizleyiciler kullanmayın. Bulaşık deterjanı yeterlidir. dört litre sıcak suya 1 kapak dolusu bulaşık deterjanı ekleyip iyice karıştırın. Temizlenen alanın bir süre kurumasını bekleyin. Gerekirse işlemi hızlandırmak için temizlenen alanı kuru bir bezle silin. Ahşap zemin tamamen kuruduktan sonra çizikleri gidermeye başlayabilirsiniz. Mobilyalardaki çizikleri gidermenin en kolay ve etkili yollarından biri ahşap çizik giderici kalem kullanmaktır. Bu, donanım mağazalarında veya çevrimiçi mağazalarda kolayca bulunabilir. Evdeki malzemeleri değerlendirmenin bir diğer yolu da çay kullanmaktır. Bitkisel veya yeşil çay kullanmayın, bildiğimiz siyah çayla başlayın. Yarım bardak demliği veya çay poşetini bir bardağa koyun ve üzerine 30ml kaynar su ekleyin. En az iki dakika bekleyin. Eğer mobilyanız çok koyu bir ton ise biraz daha bekleyin. Pamuğu çaya batırın, iyice ıslatın ve çizilen bölgeyi bu pamukla birkaç kez silin. Çiziğin etrafındaki fazla çayı bir kağıt havlu veya peçeteyle silin. Bu, kirin gereksiz alanlarda kalmasını önleyecektir. 


Evde bulunan malzemeleri denemenin bir başka yolu da hazır kahve kullanmaktır. Bir bardağa bir yemek kaşığı granül kahveyi (Nescafé) koyun ve üzerine biraz sıcak su ekleyerek krema kıvamına getirin. Pamuk kullanarak çizik alanı tekrar karışımla iyice ovalayın. Mümkünse karışımın yara çevresine yayılmamasına dikkat edin. Çizilen alanın çevresinde kalan fazla kahve karışımını silin. Ev yapımı vernik için üç ölçü zeytinyağına bir ölçü sirke ya da limon suyu bu sayede parkeleriniz ya da çizik olan mobilyalarınız yeni gibi olacak. Mobilya, parke ve laminat zeminlerdeki çizikleri gidermenin çeşitli yolları vardır. En etkili ve faydalı yöntem çizilen bölgeyi ahşap cilası ile silmektir. Bu işi kolaylaştırmak için piyasada mobilyalardaki çizikleri gideren kalemler bulunmaktadır. Çizilen alan örneğin kiraz renginde parke olabilir. Çizikler derin ve parke renginde ise çizilen bölgelere açık kahverengi boya uygulayabilirsiniz. Daha sonra cila sürerek veya püskürterek kolayca eski durumuna döndürebilirsiniz. Cilanın faydaları ise şu şekilde; Ahşabın rengine ve dokusuna doğal canlılık katar, özel bir formülasyon ahşabı korur, inatçı kirleri ve parmak izlerini giderir, parlatma onu temiz hale getirecek ve tozlaşma geciktirecektir. Cilayı temiz ve kuru bir bezle hafifçe silin. Sadece temiz ve kuru yüzeylere uygulayın. Sıvı iyice dağılıp kuruyana kadar damara doğru uygulayın. Büyük miktarlarda kullanmaya gerek yoktur.

Yaşam Haberleri