Misafirler bu tarifin peşine düşecek! Sadece 1 kaşıklık püf noktası: Yalancı tavuk göğüsü tarifi

Yaz aylarının gelmesiyle beraber hafif tatlı tarifi arayışında olanlara enfes lezzet geldi. Sütlü tatlı seviyorsanız bu tarife bayılacaksınız. İşte, tavuk göğüsü tarifi ve malzemeler...

Pratik ve az malzemeli olan tavuk göğüsü 7'den 70'e kadar herkesin beğenisini topladı. Hem az malzemeli hem de kısa sürede hazır olacak sütlü tatlıların sevenlerin vazgeçilmezi olan yalancı tavuk göğüsü yapmak için püf noktalar haberimizde.

YALANCI TAVUK GÖĞÜSÜ MALZEMELERİ

125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı)

1 su bardağı elenmiş un

1,5 su bardağı toz şeker

1 litre süt (5 su bardağı)

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı tarçın


TARİFİ

Derin tencerenin içerisine un ekleyerek kavrulur, Sarı renge dönen unun üzerine süt yavaşça ilave edilerek çırpıcı yardımıyla karıştırılır. Şekerin eklenmesiyle beraber muhallebi kıvamına geline kadar pişirme işlemi devam eder. Göz göz olan muhallebinin içerisine vanilya eklenir ve ocağın altı kapatılır. 7-8 dakika bekletilen tavuk göğüsü mikserinden en yüksek seviyesinde çırpılır. Borcamın içerisine su dökülerek ıslatılır. Yalancı tavuk göğüsü oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına konulur ve 4 saat süreyle dolapta bekletilir. Servis edilirken üzerine tarçın konulması lezzetine lezzet katar. 

Yaşam Haberleri