Mide bulandıran sarı lekelerden kurtulun! Klozeti ışıl ışıl yapacak temizlik önerisi!

Çoğu insanın temizlik yaparken karşılaştığı en yaygın sorunlardan biri tuvaletin sararmasıdır. Bu lekeyi ne kullanılırsa kullanılsın çıkaramayacağı düşünülür. Fakat, aslında çıkarmak oldukça mümkündür. Doğru yöntem ve doğru uygulama sayesinde en kısa sürede tüm sarı noktalardan kurtulabilirsiniz. Sağlık açısından hijyene en çok ihtiyaç duyulan yerlerden biri olan tuvaleti temizlerken bu adımları izleyin. Tuvaletinizdeki sarı lekeleri nasıl çıkaracağınızı yazımızın içeriğinde sizler için derledik..

Klozet içerisindeki lekeler nasıl temizlenir?

Kirli bir klozet herkesin en kötü kabusudur. Bu alanlar bakterilerin en sık yaşadığı ve hastalık yaptığı yerlerden biri olduğundan temizliğin daha dikkatli yapılması gerekir. Klozet lekelerini çıkarırken bunu aşamalı olarak yapmanın her zaman sağlıklı sonuçlar doğuracağını unutmamak önemlidir. Klozetteki lekeleri çıkarmak ve tuvaletin tamamını temizleyebilmek adına şu adımları izleyin:

İlk önce tüm tuvalet kapaklarını kaldırın. Klozet kapağını çıkardıktan sonra, klozet gövdesinin her yerine çamaşır suyunu dökün. Bu aşamada kullanılan çamaşır suyunun konsantre olması çok önemlidir.

Çamaşır suyunu klozete döktükten sonra uygun bir fırça ile tüm yüzeyleri iyice fırçalayın. Ürünü klozetin tamamına ve aradaki bölmeye uygulamak için mutlaka fırça kullanın. Daha sonra çamaşır suyunun bir süre kalmasına izin verin.

Tuvaletin ana alanlarını iyice fırçaladıktan sonra klozet oturağını temizlemeye başlayabilirsiniz. Öncelikle uygun bezi ılık suyla iyice nemlendirin. Islattıktan sonra çamaşır suyunu ve kremsi deterjan ekleyin. Bu temizlik ürünlerini kullanarak tüm kapakları silin.


Tüm kapakları sildikten sonra kapakları başka bir bezle durulayın. Cilde temas olacağından yüzeylerde herhangi bir temizlik maddesi bırakmaktan kaçının. Daha sonra kapağı değiştirin ve çamaşır suyunu çıkarmak için durulayın.

Klozetinizi çamaşır suyuyla yıkadıktan sonra kremli deterjanı kullanarak son kez temizleyin. Temizledikten sonra, tuvaleti hijyenik tutmak için sifonu çekin.

Tuvaletteki sarı lekeler genellikle kireçlerden ve mineral birikintilerinden kaynaklanır. Tuvaleti temiz tutmak için sifonu çektikten sonra deterjan kullanın. Asidik deterjanlar (sirke veya limon suyu gibi) özellikle kireç lekelerini çıkarmada etkilidir. Ayrıca tuvaleti kullandıktan hemen onra birkaç dakika süreyle suyla dolu tutmak lekelerin oluşmasını önlemeye yardımcı olabilir.

Tuvaletteki sarı lekeler nasıl çıkar?

Sararmış bir tuvaleti temizlerken akılda tutulması gereken birkaç nokta vardır. Bu konulara dikkat ederek sararmış tuvaletinizi daha hijyenik ve aynı zamanda sağlıklı bir şekilde temizleyebilirsiniz. Tuvaletinizdeki sarı lekelerden kurtulmanın en kolay yolu beyaz sirkeyle karbonat kullanmaktır.

Sararmış bir tuvaleti temizlemek için öncelikle sarı alanın üzerine karbonat dökmeniz gerekir. Karbonatı döktükten sonra ise temiz bir sprey şişesine sirkeyi dökün ve karbonatı döktüğünüz bölgeye püskürtün. Kabartma tozu ve sirke aniden reaksiyona girecek ve köpürmeye başlayacaktır. Hazırlanan karışımın geceden sabaha kadar yüzeyde sarı bir leke olarak kalmasına dikkat edin. Ertesi sabah tuvaleti yıkayıp temizlediğinizde, tuvaletteki sarı lekelerin kolaylıkla çıktığını göreceksiniz. Daha sonra tuvaletin sifonunu çekerek tuvaletin tamamını daha hijyenik bir alana dönüştürebilirsiniz.

Bu yöntemin düzenli kullanılması tuvalette leke oluşumunu önleyeceği gibi tuvaletin bakterilerden arındırılmasını da sağlayacaktır.

Yaşam Haberleri