Meteoroloji'den o illere acil uyarı! Hemen başlayıp 28 Haziran'a kadar etkisini sürdürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporuna göre, 22-28 Haziran tarihleri arasında beklenen hava sıcaklıkları, mevsim ortalamalarının üstünde seyir izleyecek. Bu dönemde vatandaşların aşırı sıcaklara karşı dikkatli olmaları öneriliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu raporuna göre, 22 ile 28 Haziran tarihleri arasında Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üstünde olması öngörülüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yükselen sıcaklıkların orman yangını riskini artırdığı konusunda vatandaşları uyarıyor ve alınması gereken önlemler konusunda bilgilendiriyor.


Sıcak Hava Dalgası ve Orman Yangınlarına Karşı Önlemler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki hafta boyunca ülke genelinde sıcaklık değerlerinin mevsim ortalamalarını aşacağını bildirdi. Bu durumun farkında olan Tarım ve Orman Bakanlığı ise vatandaşları orman yangınları konusunda uyarıyor. Bakanlık, "Orman yangınına sebep olabilecek davranışlardan uzak durarak ormanlarımızı hep birlikte koruyabiliriz. Yeşil vatanın her daim yeşil kalması için; ateş yakma, izmarit atma, anız yakma" şeklinde bir açıklama yaptı.

Yaşam Haberleri