Memurların ulaşım derdi bitiyor! Hepsine her ay dağıtılacak

Memurlar 2024 yılından itibaren ulaşıma bütçe ayırmayacak. Aylık ulaşım kartı geliyor! İşte ayrıntılar...

Birinci dönem toplu sözleşme görüşmelerinin sonuçlarına göre, memurların servis hizmeti alamadığı durumlarda çözüm getiren bir adım atıldı. Hizmet kolları arasında imzalanan mutabakata göre, merkez teşkilatta görev yapan memurlara aylık ulaşım kartı verileceği duyuruldu. Detaylar, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek şekilde belirlendi.

Daha önceki toplu sözleşme dönemlerinde Bakanlıklar, bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşların merkez teşkilatında çalışan memurlara mesaiye geliş ve gidişleri için servis hizmeti sunuluyordu. Ancak 7. Dönem Toplu Sözleşmesi'nde yapılan yeni düzenlemeye göre, servis hizmetinin sağlanamadığı durumlarda bu memurlara aylık toplu taşıma kartı verilmesi öngörüldü.


Özellikle birden fazla toplu taşıma aracını kullanarak aktarma yapmak zorunda kalan memurlara da kolaylık sağlanacak. Bu düzenleme kapsamında, merkez teşkilatında görev yapan memurların yanı sıra taşra birimlerinde çalışan personel bu uygulamadan yararlanamayacak.

Memurlara sunulan bu yeni avantajın, ulaşım ihtiyaçlarını daha esnek bir şekilde karşılamalarına olanak tanıması bekleniyor. 1 Ocak 2024 itibarıyla yürürlüğe girecek bu düzenleme, memurların günlük hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Yaşam Haberleri